Події

Жителя громади Житомирської області судитимуть за систематичні погрози та бійки з жінкою

31 May 2024, 11:46

За систематичне вчинення домашнього насильства житель Звягельщини постане перед судом.

Про це 31 травня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Кілька разів упродовж року до поліції зверталась 35-річна жителька Ярунської громади, яка розповідала, що чоловік вчиняє відносно неї протиправні дії. Кожного разу з родиною працювали поліцейські сектору протидії домашньому насильству Звягельського райвідділу. Відомо, що 41-річний агресор ніде не працює та зловживає спиртним. Чоловік погрожував заявниці, інколи застосовував фізичну силу, виганяв з будинку та принижував її», - йдеться у повідомленні.

Як тільки дружина телефонувала до поліції, дебошир залишав місце проживання. Кожного разу правоохоронці встановлювали його місце перебування, проводили з ним профілактичні бесіди, виносили термінові заборонні приписи та складали адміністративні протоколи.

Суд карав чоловіка штрафними санкціями, проте він продовжував ображати заявницю.

Відтак цього разу слідчі Звягельського районного відділу розпочали відносно агресора кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) ККУ.

Зібравши відповідні матеріали, поліцейські оголосили чоловікові про підозру у вчиненні вказаного правопорушення. 30 травня обвинувальний акт було скеровано до суду.

За чинним законодавством обвинуваченому за такі дії може загрожувати покарання від громадських робіт й аж до позбавлення волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, 22 травня пресслужба Житомирського районного управління поліції повідомила про те, що поліцейські завершили розслідування домашнього насильства у Хорошівській громаді, де чоловік ображав та штурхав батька.

Як повідомляв Житомир.info, 15 квітня на сайті міськради опублікували проєкт рішення виконавчого комітету «Про затвердження програми для кривдників у Житомирській міській територіальній громаді». Торік у Житомирі поліція зафіксувала понад 4 600 викликів про домашнє насильство, з них 25% – від чоловіків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція домашнє насильство погроза конфлікт 
Матеріали по темі