Події

Збитки 300 тис. грн під час ремонту шкільних укриттів – посадовиці з Житомирського району оголосили підозру

31 May 2024, 15:17

Заподіяння збитків на 300 тисяч гривень під час ремонту шкільних укриттів — на Житомирщині посадовицю підозрюють у службовій недбалості.

Про це 31 травня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Чуднівської окружної прокуратури посадовиці селищної ради повідомлено про підозру у службовій недбалості, що завдала істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України). Слідство встановило, що службову недбалість допустила начальниця гуманітарного відділу (на той час відділу освіти) однієї з селищних рад Романівської територіальної громади», - йдеться в повідомленні.

Вона у червні 2022 року уклала з приватним товариством договори щодо ремонту шести укриттів і захисних споруд у дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах. Загальна вартість робіт становила 2,9 млн грн.

Для виконання ремонту підрядник розробив кошторис вартості робіт та матеріалів і подав для затвердження замовнику.

Однак підозрювана, не перевіривши відповідність заявлених цін ринковим, підписала запропоновані розрахунки, які виявилися завищеними.

Унаслідок цього підряднику з місцевого бюджету зайво перераховано 300 тис. грн.

З метою відшкодування заподіяної територіальній громаді шкоди, прокурором заявлено клопотання про накладення арешту на майно підозрюваної.

Досудове розслідування проводить відділення поліції №5 Житомирського райуправління поліції.

Нагадаємо, посадовицю «Укртранснафти» та трьох осіб підозрюють у крадіжці майже 10 млн грн на ремонті нафтопроводу у Житомирській області – завищували ціни у 10 разів.

Як повідомляв Житомир.info, 2 листопада 2023 року стало відомо, що трьох підприємців та експосадовця Житомирської обласної державної адміністрації судитимуть за завищення на 1,7 млн грн вартості реконструкції ліцею, який розташований у селі Словечне Овруцької ТГ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: службова недбалість укриття ремонт прокуратура Романів посадовиця підозра  
Матеріали по темі