Події

Суд відправив під варту жителя райцентру Житомирської області, якого підозрюють у побитті 39-річної знайомої

3 June 2024, 13:47

Бердичівлянина, якого підозрюють у тяжкому травмуванні знайомої, суд відправив під варту на час досудового розслідування.

Про це 3 червня повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Слідча суддя Бердичівського суду задовольнила клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави щодо бердичівлянина, якого підозрюють у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень місцевій мешканці (ч. 1 ст. 121 КК України). На оскарження ухвали суду сторони мають 5 днів», - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, 37-річний Олександр та його знайома вживали спиртне на одній з вулиць Бердичева у різних компаніях неподалік одна одної. Згодом між чоловіком та жінкою виникла суперечка, під час якої підозрюваний ударив потерпілу, спричинивши їй тяжкі тілесні ушкодження.

При обранні виняткового запобіжного заходу слідча суддя врахувала наявність обґрунтованої підозри та існування ризиків, наведених прокурором: переховуватися від органів досудового розслідування і суду чи перешкоджати кримінальному провадженою іншим чином; незаконно впливати на свідків; переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; вчинити інший злочин.

Згідно з ухвалою суду підозрюваного взяли під варту у залі суду.

Довідково: ч. 1 ст. 121 КК України Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя, — карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, 37-річному бердичівлянину, який під час конфлікту побив знайому, оголосили підозру. 30 травня до міської лікарні госпіталізували постраждалу 39-річну бердичівлянку, медики діагностували у неї травмування внутрішніх органів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: варта суд Бердичів побиття тяжкі тілесні  
Матеріали по темі