Суспільство

Газовики наголосили, що важливо перевірити в міжопалювальний період

3 June 2024, 15:16

Справність димвентканалів — невіддільна складова безпечної експлуатації газоспоживального обладнання. Наразі в регіоні проходять перевірки вентиляційних шахт та димвентканалів на їхню справність. У Житомирській філії ТОВ «Газорозподільні мережі України" вкотре наголошують: від справної роботи димоходів та вентиляційних каналів залежить здоров’я, а інколи і життя споживачів.

При несправних димоходах та вентиляційних каналах шкідливі продукти горіння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні. Це загрожує життю мешканців оселі, тож система димових і вентиляційних каналів завжди повинна бути цілою та справною. Для цього її треба періодично обстежувати, а у разі необхідності прочищати і ремонтувати.

Про періодичність перевірок розповів майстер відділу технічного обслуговування Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Андрій Забродський: «Димові канали опалювальних печей і опалювальних котлів, які працюють сезонно, мають перевірятися один раз на рік. Якщо такі прилади працюють цілий рік — двічі на рік (навесні і восени). Димові канали опалювально-варильних печей — не рідше одного разу на шість місяців (навесні і восени)».

Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання, відповідальність за стан димових та вентиляційних каналів у житлових будинках покладається на керівників житлово-експлуатаційних організацій, в об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків — на голову ОСББ, а у приватних будинках — на їх власників. Щоб акти перевірки були своєчасно надані до газового господарства, також має подбати власник.

Житомирська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» звертається до мешканців області з проханням завчасно подбати про підготовку до опалювального сезону, провести обстеження, а у разі необхідності прочистити і відремонтувати димові та вентиляційні канали.

Газовики закликають неухильно дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід.Життя та здоров’я кожного споживача перш за все залежить від вибору поведінки.

Не нехтуйте правилами безпеки!

Пресслужба Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Газмережі. опалення газ піч димветканал  
Матеріали по темі