Події

Майже 150 тис. грн заплатило житомирське підприємство за те, що 4 роки незаконно користувалося водою з Гуйви

4 June 2024, 16:07

Екологи спільно з прокуратурою стягнули шкоду з підприємства ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» за самовільне використання водних ресурсів – майже 150 тисяч гривень.

Про це 4 червня повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Протягом 2019-2022 років ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» у комерційних інтересах — для обслуговування Млинищенської гідроелектростанції, в порушення вимоги Водного Кодексу України та Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», використовувало воду з річки Гуйва, притоки Тетерева, без наявності спеціального дозволу на водокористування. За вказаний період через турбіни Млинищенської ГЕС підприємством пропущено понад 22, 2 млн м куб води», - йдеться в повідомленні.

Матеріали по факту самовільного водокористування Інспекцією було скеровано до Житомирської окружної прокуратури, яка в інтересах держави в особі ДЕІ Поліського округу звернулась до Господарського суду Житомирської області щодо стягнення 143 984,58 грн завданої шкоди довкіллю.

«Рішенням від 6 лютого 2024 року суд позов задовольнив. Апеляційну скаргу підприємства на рішення суду першої інстанції Північно-західний апеляційний господарський суд відхилив. 22 травня 2024 року підприємство на виконання рішення суду сплатило 143 984,58 грн збитків, завданих довкіллю», - повідомляють екологи.

Довідково: За інформацією Державного агентства водних ресурсів України, наразі ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» отримало дозвіл на спеціальне водокористування.

Зазначимо, що ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» зареєстроване в Житомирі 4 лютого 2003 року. Основний вид діяльності: Торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Інші види діяльності: прісноводне рибництво (аквакультура), технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, гуртова торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів, роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів, організування інших видів відпочинку та розваг, виробництво електроенергії. Статутний капітал: 4 500 000,00 грн. Власник: Дзюба Дмитро Михайлович.

Нагадаємо, наприкінці травня Новоград-Волинський міськрайонний суд повідомив, що директорка агрофірми СТОВ «Росток», яка незаконно зайняла землю на березі річки Случ у Житомирській області, заплатить 3 тис. 400 грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог ТОВ «Житомир Авто Інтернешнл» штраф збиток довкілля вода Гуйва ГЕС екоінспектор прокуратура суд  
Матеріали по темі