Події

Поблизу села Житомирської області поліцейські виявили водія вантажівки, який без документів перевозив вільхові колоди

5 June 2024, 11:36

У Курненській громаді поліцейські затримали автомобіль з нелегальним лісом.

Про це 5 червня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«4 червня близько 07:00 пулинські поліцейські сектору реагування на автодорозі неподалік села Курного зупинили для перевірки автомобіль «Renault» з причепом, завантаженим деревиною. За кермом транспортного засобу перебував 68-річний житель Одещини. Під час візуального огляду правоохоронці визначили, що у причепі знаходяться вільхові колоди. Однак належних документів для підтвердження законності вантажу керманич автівки поліцейським не надав», - йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського районного управління. Правоохоронці задокументували усі обставини діяння та вилучили автомобіль з деревиною.

Нині слідчі проводять розслідування у межах відкритого кримінального провадження. Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі терміном до 3 років.

Нагадаємо, 24 травня на трасі Київ — Ковель — Ягодин та блокпосту Житомирської області патрульні виявили двох водіїв, які перевозили деревну без документів

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня 2024 року пресслужба 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Державної прикордонної служби України інформувала про те, що у Коростенському районі виявили 4 УАЗи, які незаконно перевозили деревину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція деревина дерево колода ліс вантажівка 
Матеріали по темі