Події

У селищі Житомирської області 45-річний вітчим побив 29-річного пасинка, постраждалого госпіталізували

6 June 2024, 10:11

Бердичівські поліцейські розслідують замах на вбивство містянина. Подія сталась у селищі Ружині 4 червня. Домашнє застілля з вживанням спиртного закінчилося бійкою та завданням серйозних травм одному з чоловіків. Нині всі обставини з’ясовують слідчі поліції.

Про це 6 червня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«Близько 18:45 до Бердичівського райвідділу поліції надійшло повідомлення про сімейний конфлікт в одному із приватних будинків Ружинської громади. За вказаною адресою виїхав екіпаж сектору реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група райвідділу. На місці події правоохоронці з’ясували, що у результаті раптового конфлікту під час застілля, який переріс у бійку, вітчим завдав 29-річному пасинку, жителю м. Бердичева, небезпечні для життя тілесні ушкодження. З пораненнями та забоями чоловіка госпіталізували до травматологічного відділення Бердичівської лікарні», - йдеться в повідомленні.

Причетного до події 45-річного чоловіка поліцейські одразу ж затримали у процесуальному порядку. 5 червня слідчі поліції під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ. Триває з’ясування всіх обставин та причин події.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 7 до 15 років.

Зауважимо, 6 червня Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області обрав для підозрюваного запобіжний захід.

«Слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянула клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до мешканця селища Ружина, якого підозрюють у замаху на вбивство (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України). Заслухавши позицію сторони обвинувачення, захисту, підозрюваного та матері потерпілого, яка допитана у суді як свідок, суд обрав домашній арешт у нічний час строком на 60 днів», - повідомила пресслужба суду.

За версією слідства, 45-річний мешканець селища Ружина, перебуваючи у стані алкогольного сп′яніння, за місцем проживання завдав своєму 29-річному пасинку, з яким мав неприязні стосунки, кілька ударів сокирою в область голови, намагаючись убити його. Довести свій злочинний умисел до кінця чоловікові завадила його співмешканка – матір потерпілого.

«У судовому засіданні підозрюваний не погодився з кваліфікацією злочину і запевняв, що ніякого умислу на вбивство не мав, а тілесні ушкодження пасинку заподіяв, обороняючись під час конфлікту. Він просив суд обрати запобіжний захід, не пов′язаний з позбавленням волі, оскільки має проблеми зі здоров′ям та потребує медичної консультації та постійного лікування. Потерпілий, який через поранення нині проходить лікування у медичній установі, через матір подав до суду заяву, де вказав, що не має претензій до вітчима і просить не брати його під варту. Про це просила суд і співмешканка підозрюваного, посилаючись на те, що, оскільки ані вона, ані її син-потерпілий не працюють, саме підозрюваний забезпечує їхню сім′ю фінансово, а позбавлення волі не дозволить йому працювати та заробляти», - йдеться в повідомленні.

Обравши нічний домашній арешт як запобіжний захід, що має забезпечити належну поведінку підозрюваного під час досудового розслідування, суд зобов′язав його також прибувати за викликом до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання. У випадку невиконання вказаних обов′язків до підозрюваного буде застосовано більш жорсткий запобіжний захід.

Нагадаємо, 31 травня на Олевщині поліцейські затримали підозрюваного, який намагався вбити гостя та зберігав вдома боєприпаси.

Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня 2024 року у селі Луковець на Житомирщині 23-річний колишній вчитель завдав ножових поранень двом 17-річним юнакам, у результаті чого один із них загинув. Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замах на вбивство вітчим пасинок побиття Ружин поліція  
Матеріали по темі