Події

Житомирська поліція розпочала розслідування смерті чоловіка після відвідин районного ТЦК

6 June 2024, 11:29

У Житомирській області поліція розпочала розслідування смерті військовозобов’язаного після відвідування РТЦК та СП.

Про це 6 червня повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом смерті військовозобов’язаного. До ЄРДР внесено відомості із попередньою правовою кваліфікацією - ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство). За даними слідства, громадянина доставили до РТЦК та СП Житомирської області для проходження ВЛК. За попередньою інформацією, там у нього стався епілептичний напад. Чоловіка каретою швидкої медичної допомоги доставили до реанімації. 2 червня у лікувальному закладі лікарі констатували його смерть», - йдеться в повідомленні.

Наразі встановлюються всі обставини події.

Досудове розслідування здійснюється Звягельським РВП ГУНП в Житомирській області.

Нагадаємо, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко 5 червня дав вказівку провести неупереджене розслідування смерті військовозобов'язаного у Баранівській громаді. Перед цим, увечері 4 червня, Житомирський обласний ТЦК та СП опублікував інформацію про те, що військовозобов’язаний, якого доставили для проходження ВЛК, помер від епілептичного нападу. Натомість рідні померлого 32-річного Сергія Ковальчука переконані, що чоловіка побили в місцевому ТЦК – про це йдеться у сюжеті «Суспільне Житомир».

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок червня 2024 року військовозобов'язані у Житомирській області продовжують оновлювати свої облікові дані на вимогу нового закону про мобілізацію, який набув чинності з 18 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Офіс Генпрокурора РТЦК розслідування прокуратура Баранівка мобілізація ТЦК  
Матеріали по темі