Місто

Встановлені у 1965 році мармурові дошки спочатку зняли з будівлі Житомирської міськради, а потім ухвалили рішення про це

6 June 2024, 16:04

Виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив рішення про зберігання пам’ятного знаку – двох мармурових дошок, які були розміщені на фасаді будівлі за адресою: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 6 червня.

«Дві мармурові дошки, які знаходяться біля вхідної групи міської ради, були встановлені у 1965 році на відзнаку 20-річчя перемоги у портальній частині будинку міської ради, біля вхідних дверей. На дошках вказані назви 17 дивізій, бригад і окремих полків, які за визволення нашого міста були названі «Житомирськими». У зв’язку з тим, що на пам’ятному знаку вживаний некоректний термін «німецько-фашистські захватчики», та з тим, що напис зроблений російською мовою, існує необхідність зняття дошок. Також просимо залишити пам’ятний знак на зберігання у виконавчому комітеті Житомирської міської ради», - сказала заступниця директора департаменту містобудування та земельних відносин Ольга Бронштейн.

Нагадаємо, вдень 5 червня з фасаду будівлі міської ради зняли дві таблички з переліком радянських військових частин, які звільняли Житомир від нацистів.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 12 квітня 2024 року депутати Житомирської міської ради проголосували за перейменування парку імені Ю.О.Гагаріна на Шодуарівський, а 16 квітня з арки в парку демонтували літери старої назви.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: демонтаж виконком табличка Бронштейн дошка пам’ятний знак 
Матеріали по темі