Місто

На сесії затвердили зміну цільового призначення ділянки у Житомирі під житло для ВПО та шукають, хто допоможе збудувати поряд дитсадок

7 June 2024, 14:39

Депутати проголосували за затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на провулку Червоному та зміни її цільового призначення.

Рішення без обговорення ухвалили на позачерговій сесії Житомирської міської ради 7 червня 2024 року.

За що голосували – після сесії в коментарі Житомир.info розповіла перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

«Це земельна ділянка на провулку Червоному, 60, вона мала єдиний кадастровий номер, на минулій сесії ми її поділили на два кадастрові номери: частину залишили під дитячий садочок, який буде новозбудований, а частину – під багатоповерхову забудову для внутрішньо переміщених осіб. Наразі на цій сесії ми затверджуємо зміну цільового призначення для забудови житла. Земельна ділянка (нікому) не передається і не буде передаватися, вона комунальної форми власності, будинки, які будуються, будуть комунальної форми власності. І навіть на вимогу Єврокомісії (яка фінансує будівництво – ред.) квартири в цих будинках не можуть приватизовуватися впродовж 10 років», - сказала Світлана Ольшанська.

Щодо земельної ділянки для майбутнього дитсадка, то вона має відповідне цільове призначення – для закладів освіти. Зараз міська влада шукає, хто б допоміг збудувати садочок.

Нагадаємо, в багатоквартирному житловому комплексі за адресою провулок Червоному, 60 зведуть чотириповерхові будинки на 116 квартир. 5 червня будівельний майданчик показували представникам делегації німецького міста Дортмунд і один з її представників поділився досвідом будівництва садочків модульного типу у Німеччині та сказав, що Дортмунд може допомогти зі встановленням такого модуля у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2023 року Управління капітального будівництва Житомирської міської ради провело тендер на виконання робіт з проведення комунікацій, будівництва укриття та благоустрою території житлового багатоквартирного комплексу для проживання внутрішньо переміщених (евакуйованих) осіб на провулок Червоний, 60: очікувана вартість закупівлі була 60,88 млн грн, єдиним учасником і переможцем стало ТОВ «АртХаус», з яким 1 грудня 2023 року підписали договір на виконання робіт за 60,68 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія земля Ольшанська ВПО будинок житло дитсадок будівництво пров.Червоний 
Матеріали по темі