Місто

Підприємець програв справу про стягнення з депутата міськради 140 тис. грн моральної шкоди за коментар Житомир.info

7 June 2024, 15:49

Житомирський апеляційний суд залишив без змін рішення Богунського районного суду м.Житомира від січня 2022 року, яким підприємцю Роману Кучеру відмовили у задоволенні позову до депутата Житомирської міської ради Юрія Мойсеєва про захист честі, гідності і ділової репутації та стягненні 140 тис. грн моральної шкоди.

Відповідна постанова, ухвалена 28 травня 2024 року, оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень 3 червня.

«Апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишити без задоволення, а рішення Богунського районного суду м. Житомира від 17 січня 2022 року – без змін. Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена у касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення», - зазначається у постанові апеляційного суду.

Нагадаємо, Роман Кучер в січні 2020 року звернувся до суду з позовом, в якому просив визнати недостовірною та зобов`язати депутата міської ради Юрія Мойсеєва спростувати інформацію в публікації на сайті Житомир.info від 29 січня 2019 року із заголовком «Голова бюджетної комісії Житомирської міської ради прокоментував суди по МАФу біля стадіону і назвав Кучера «шахраєм» та стягнути з депутата 140 тис. грн за заподіяну моральну шкоду.

Після двох років розгляду справи Богунський районний суд рішенням від 17 січня 2022 року відмовив Роману Кучеру у задоволенні позову: суд встановив, що коментар Юрій Мойсеєва – це оціночні судження, тому можливість їх спростування виключена, й не знайшов підстав для відшкодування моральної шкоди.

Кучер подав апеляційну скаргу, в якій просив рішення Богунського суду скасувати та ухвалити нове, яким задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

«В апеляційній скарзі ОСОБА_1, посилаючись на порушення судом норм матеріального і процесуального права, просить рішення скасувати та ухвалити нове, яким задовольнити позовні вимоги у повному обсязі. Зазначає, що висновки суду першої інстанції є передчасними та такими, що вказують на необ`єктивність вирішення судового спору. Зокрема, суд внаслідок звуження прав позивача, позбавив права застосувати до належних відповідачів ефективний спосіб захисту для спростування недостовірної інформації саме тією особою, яка поширила інформацію. Вказує, що на час поширення недостовірної інформації про позивача, відповідачем проігноровані захищені в судах інтереси щодо здійснення підприємницької діяльності. Також, він по теперішній час пригнічений протиправними висловами відповідача, тому для відновлення нормального способу життя потребує реабілітації стресового емоційного стану і здоров`я, внаслідок спричинення моральної шкоди», - йдеться в матеріалах суду.

Але доводи апелянта суд не переконали і він залишив рішення Богунського суду без змін.

Нижче – скриншоти з постанови апеляційного суду:

Як повідомляв Житомир.info, вранці 15 лютого 2016 року інспекція з благоустрою хотіла демонтувати МАФ на Старому бульварі, біля входу в Центральний стадіон. Власник Роман Кучер стверджував, що дії міської влади є незаконними, але в результаті підприємець підписав припис, де зобов'язався протягом тижня демонтувати МАФ самостійно, втім згодом Кучер подав на міську владу до суду. Однак, 19 лютого 2016 року після позачергового засідання виконавчого комітету скандальний об'єкт почали демонтувати і 20 лютого завершили демонтаж МАФу, який працював там більш ніж 10 років.

Роман Кучер з 2016 року судився з владою Житомира через демонтований МАФ, що стояв на Старому бульварі і наприкінці 2018 року Кучер виграв суд проти міськвиконкому: Господарський суд Житомирської області задовольнив його позов і ухвалив стягнути з виконавчого комітету Житомирської міської ради на його користь 490 тис. 874 грн майнової шкоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кучер суд Мойсеєв моральна шкода 
Матеріали по темі