Влада

Житомирський обласний ТЦК та СП повідомив причини травмування чоловіка, якого привезли на ВЛК і згодом він помер у лікарні

8 June 2024, 19:27

Відповідно до наказу начальника Житомирського ОТЦК та СП призначено службове розслідування щодо події, що сталася в місті Баранівка Житомирській області.

Про це 8 червня повідомляє Житомирський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

«У ході з'ясування обставин додатково стало відомо, що 28 травня військовозобов’язаного Сергія К. з ознаками алкогольного сп’яніння доставили до 2-го відділу Звягельського РТЦК та СП для проходження військово-лікарської комісії. У зв’язку зі станом прибулого прийнято рішення відправити зазначеного громадянина додому. Проте він висловив прохання залишитися в розташуванні роти охорони, бо проживає сам і з огляду на погане самопочуття внаслідок вживання алкоголю. Через кілька годин після пробудження чоловік зателефонував родичам, повідомив про свої наміри та підтвердив, що протизаконні дії до нього не застосовувалися. Зранку 29 травня у Сергія К. трапився перший епілептичний напад, під час якого він впав на кахельну підлогу спиною, вдарився головою. Йому була надана домедична допомога, викликали "швидку". Невдовзі стався другий епілептичний напад. Лікарі швидкої надали кваліфіковану допомогу та госпіталізували військовозобов’язаного. Після чотирьох днів, проведених у лікарні, 02.06.2024 р. по лінії правоохоронних органів надійшло повідомлення про смерть чоловіка», - йдеться у повідомленні.

Вказані події зареєстровані в ЄО Звягельського РВП, відомості внесені до ЄРДР.

Також попередньо встановлено, що травми військовозобов’язаний отримав при падінні під час епілептичних нападів та надання домедичної допомоги.

«Виходячи з ситуації, яка склалася, можна припустити, що певні особи паразитують на суспільно чутливій темі, намагаючись зірвати заходи мобілізації, та маніпулюють громадською думкою», - наголошують в обласному ТЦК та СП.

Нагадаємо, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко 5 червня дав вказівку провести неупереджене розслідування смерті військовозобов'язаного у Баранівській громаді. 6 червня Офіс генпрокурора інформував про кримінальне провадження, розпочате за фактом смерті військовозобов’язаного: до ЄРДР внесені відомості із попередньою правовою кваліфікацією - ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство).

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2024 року Житомирський обласний ТЦК та СП опублікував інформацію про те, що у Баранівській громаді військовозобов’язаний, якого доставили для проходження ВЛК, помер від епілептичного нападу. Натомість рідні померлого 32-річного Сергія Ковальчука переконані, що чоловіка побили в місцевому ТЦК – про це йдеться у сюжеті «Суспільне Житомир».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТЦК травмування епілпсія ВЛК розслідування Баранівка мобілізація ТЦК. військовозобов'язаний смерть 
Матеріали по темі