Суспільство

Ввечері 9 червня у Житомирській області діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії (оновлено)

9 June 2024, 10:17

У Житомирській області 9 червня діятимуть графіки погодинних відключень з 20:00 до 22:00.

Про це ввечері 8 червня повідомило АТ «Житомиробленерго» з посиланням на інформацію НЕК «Укренерго».

Енергетики також нагадують про необхідність ощадливого енергоспоживання, це дозволить знизити навантаження на Об’єднану енергосистему та уникнути більш частих та тривалих відключень.

Оновлення: 9 червня о 9:42 НЕК «Укренерго» оновило інформацію: відключення цього дня не прогнозуються.


Водночас «Укренерго» закликає не довіряти шахраям, які публікують неправдиві повідомлення про відключення із начебто посиланням на нові графіки.

«Сьогодні наші підписники надіслали нам приклад того, як шахраї вкотре використовують логотип та назву нашої компанії у фейкових повідомленнях. Публікуючи неправдиві повідомлення про відключення із начебто посиланням на нові графіки, вони таким нечесним способом збільшують аудиторію своїх телеграм-каналів. Правдиву інформацію щодо застосування заходів обмеження споживання можна знайти на офіційних сторінках у соцмережах Міненерго, НЕК «Укренерго», вашого обленерго та місцевих органів влади», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на засіданні 7 червня цього року Уряд ухвалив розпорядження про зменшення споживання електроенергії для всіх органів державної влади: відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, а місцеву владу закликав обмежити вуличне освітлення.

Як повідомляв Житомир.info, від початку травня 2024 року через дефіцит електроенергії внаслідок російських атак по енергосистемі для підприємств застосували графіки обмеження електрики, а населення попереджали про можливі аварійні відключення. На засіданні 31 травня Кабмін підвищив тариф на електроенергію на 60% - до 4,32 грн/кВт*год.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія Житомиробленерго відключення Укренерго електрика економія  
Матеріали по темі