Події

Пів сотні випадків незаконного рибальства виявили інспектори у травні на території Житомирської області

10 June 2024, 14:50

У Житомирській області у травні інспектори виявили пів сотні правопорушень у сфері рибальства.

Про це 10 червня інформує Житомирський рибоохоронний патруль.

«В період травня 2024 року інспекторським складом Житомирського рибоохоронного патруля спільно з громадськими інспекторами та працівниками правоохоронних органів в ході проведення рибоохоронних патрулювань було викрито 50 правопорушень», - йдеться у повідомленні.

Серед них:

  • 9 грубих порушень правил рибальства (за ч. 4 ст. 85 КУпАП); Збитки, завдані рибним запасам склали – 4 794 грн.
  • 22 порушення правил рибальства (за ч. 3 ст. 85 КУпАП);
  • оформлено 19 актів виявлення та вилучення майна власник якого не встановлений, згідно з якими: вилучено 43 од. заборонених знарядь лову; випущено у природне середовище 42,2 кг - незаконно добутих водних біоресурсів чим попереджено збитки на суму 221 835 грн.

Вилучено та опломбовано 52 заборонених знарядь лову загальною протяжністю понад 1600 м.

Нагадаємо, у Житомирській області 20 травня закінчилась нерестова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів у річках та їх кореневих водах, яка розпочалася 1 квітня. Однак, у водосховищах заборона триває до 9 червня, на всіх придаткових водоймах області – до 30 червня. Інспектори виявили 65 випадків порушень вимог природоохоронного законодавства.

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня 2024 року на території Коростенського району, поблизу с. Українка, інспектори виявили двох чоловіків, які ловили рибу на річці Ірша за допомогою надувного човна та риболовної сітки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль рибалка статистика 
Матеріали по темі