Місто

У Житомира нарешті звершили розробку велоконцепції і збираються затвердити її на сесії

10 June 2024, 17:29

На сесії міської ради збираються затвердити Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади.

Відповідний проєкт рішення сесії 10 червня 2024 року оприлюднили на сайті міської ради.

«З метою створення безпечних, доступних, комфортних умов пересування велосипедним транспортом, створення мережі веломаршрутів та інфраструктури, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила затвердити Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади, що додається. Виконавчим органам Житомирської міської ради, в межах своїх повноважень, забезпечити своєчасне та ефективне виконання завдань, заходів та проєктів Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади», - йдеться у проєкті рішення.

Зокрема, в проєкті концепції є схема наявної веломережі та запроєктованої.

«Слід зазначити, що вся наявна мережа, а також та, яка проєктується, знаходиться в різних частинах міста та є непов’язаною між собою», - зазначають розробники концепції.

На основі пропозицій громадян визначили перспективні міські веломаршрути за 15 напрямками загальною протяжністю 73,1 км:

Завантажити та детальніше розібратися з концепцією можна тут

Нагадаємо, в листопаді 2023 року у Житомирі продовжували працювати над розробкою Концепції розвитку велосипедної інфраструктури, яку будуть брати за основу при реконструкціях та капітальних ремонтах вулиць, що дозволить зробити інфраструктуру міста доступною для велосипедистів.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня 2023 року Житомирська міська рада закликала містян долучатися до опитування щодо створення велоконцепції Житомирської громади. 2 вересня цього ж року у Житомирі провели стратегічну сесію з розробки концепції розвитку велосипедної інфраструктури міської територіальної громади, де визначали внутрішні та зовнішні фактори, які впливають на розвиток велосипедного руху в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипед міськрада велоконцепція концепція велосмуга  
Матеріали по темі