Події

Чоловік з Житомирської області, який розбещував та ґвалтував п’ятирічну дочку, відсидить за ґратами 14 років

11 June 2024, 09:58

За розбещення та зґвалтування малолітньої доньки мешканця Житомирської області засуджено до 14 років позбавлення волі. Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні касаційної скарги захисника засудженого про скасування вироку, яким його визнано винним у розбещенні та зґвалтуванні малолітньої (ч. 2 ст. 156, ч. 4 ст. 152 КК України). Чоловіку призначено покарання у виді 14 років позбавлення волі.

Про це 10 червня повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

«Прокурори довели, що після смерті дружини засуджений, залишившись з двома дітьми, мешкаючи у будинку своєї матері, розбещував та ґвалтував свою п’ятирічну доньку, користуючись безпорадністю дитини. Свою причетність до вчинення злочинів він категорично заперечував та, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, вигадав версію про те, що дитина його обмовила», - йдеться у повідомленні.

Завдяки доказам, здобутим ювенальними прокурорами із застосуванням стандартів правосуддя дружнього до дитини, версія засудженого повністю спростована. Висновок психологічної експертизи та показання дитини, надані під час розслідування дистанційно за участю психолога, покладено в основу обвинувального вироку. З метою недопущення повторної психологічної травматизації дитини до суду для допиту вона не викликалась.

За принципової позиції ювенальних прокурорів судом касаційної інстанції поставлена крапка у судовому провадженні, рішення якого є важливим для формування усталеної судової практики щодо кримінальних правопорушень проти статевої свободи та недоторканості дітей.

Як повідомляв Житомир.info, 13 лютого 2020 року прокуратура інформувала про взяття під варту чоловіка 1982 р.н. – батька двох малолітніх дітей-близнят, підозрюваного у розбещенні доньки. 27 березня 2020 року слідчим управлінням ГУ Нацполіції в області було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення розпусних дій та скеровано обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування насильство розбещення суд касація розпусні дії сексуальне насильство прокуратура дитина донька генпрокурор  
Матеріали по темі