Події

Суд покарав 37-річного жителя Житомирської області, який зарізав товариша, вкрав його телефон, а тоді пішов спати

11 June 2024, 10:39

Бердичівський міськрайонний суд покарав жителя Ружина за убивство товариша.

Про це 11 червня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок, яким визнав 37-річного мешканця селища Ружина винним в умисному вбивстві, а також у заподіянні тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості та у крадіжці під час дії воєнного стану (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 122, ч. 4 ст. 185 КК України). За сукупністю кримінальних правопорушень суд призначив чоловіку остаточне покарання - 11 років позбавлення волі.

«Як встановив суд, мешканець селища Ружина Артем улітку минулого року прийшов до свого товариша, з яким незадовго до події разом вживали алкогольні напої, з претензією щодо випивки. На порозі його зустрів їхній спільний приятель. Обвинувачений вдарив його рукою в обличчя, спричинивши тілесні ушкодження, внаслідок чого чоловік упав та втратив свідомість. Після цього між підозрюваним та господарем дому виник конфлікт, в ході якого Артем дістав з кишені розкладний ніж та вдарив ним чоловіка у шию, убивши його. Далі забрав зі столу чужий мобільний телефон та пішов додому спати. Свою вину в умисному вбивстві обвинувачений визнав частково, заперечивши, що мав умисел заподіяти людині смерть. У ході судового розгляду вина обвинуваченого повністю доведена», - йдеться у повідомленні суду.

Призначаючи вид та міру покарання, суд узяв до уваги особу обвинуваченого, який раніше не судимий, скоїв нетяжкий та два тяжкі злочини, а також позицію потерпілої – сестри загиблого, яка просила суд про суворе покарання для обвинуваченого.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом 30 днів. До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 19 червня 2023 року в одній із кімнат приватного будинку у Ружині місцевий житель виявив тіло господаря з травмами. Чоловік одразу сповістив поліцію, 35-річного підозрюваного у вбивстві затримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок вбивство ніж Ружин суд крадіжка телефон товариш  
Матеріали по темі