Влада

Депутати голосуватимуть за те, щоб керівники Житомирської обласної ради з 1 червня не отримували премії

11 June 2024, 10:44

На розгляд чергової сесії Житомирської обласної ради будуть виносити питання про зміни умов оплати праці голови та заступників голови облради – скасовують пункти щодо преміювання.

На сайті обласної ради 10 червня 2024 року оприлюднили відповідні проєкти рішень сесії, підготовлені виконавчим апаратом Житомирської облради.

З ухвалених на сесії 27 листопада 2020 року рішеннях про визначення умов оплати праці для голови облради Володимира Федоренка, першого заступника голови облради Олега Дзюбенка та заступника голови Володимира Ширми пропонують виключити такі пункти:

Здійснювати щомісяця преміювання голови Житомирської обласної ради, передбачене абзацом 2 пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.06 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», зі змінами, у розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг, вислугу років, особливий характер роботи та інтенсивність праці за фактично відпрацьований час у межах затвердженого фонду оплати праці працівників виконавчого апарату Житомирської обласної ради.

Преміювання до Дня Конституції України, Дня Незалежності України та Дня місцевого самоврядування здійснювати у розмірі посадового окладу в межах затвердженого фонду оплати праці працівників виконавчого апарату Житомирської обласної ради.

«Рішення набуває чинності з 01 червня 2024 року та є обов’язковим до виконання на період всього терміну перебування на посаді», - йдеться у проєктах рішень сесії.

Нагадаємо, крім премії голова та заступник голови Житомирської облради отримують також надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці у розмірі 90% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг. Також можуть надавати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати в межах затвердженого фонду оплати праці працівників виконавчого апарату Житомирської обласної ради. А заступники Олег Дзюбенко і Володимир Ширма мають ще доплату за науковий ступінь кандидата економічних наук у розмірі 5% посадового окладу.

Як повідомляв Житомир.info, заступник голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма за 2023 рік отримав 805 тис. 939 грн зарплати. Перший заступник Олег Дзюбенко добровільно мобілізувався у квітні 2022 року і служив у Житомирському обласному ТЦК та СП, де отримав 354 тис. 211 грн виплат у 2022 році та 406 тис. 520 грн у 2023 році. Навесні 2024 року Дзюбенко був звільнений з військової служби у запас і з 9 травня повернувся до керівництва обласної ради.

Володимир Федоренко з 27 квітня 2022 року увільнився від виконання обов’язків голови Житомирської облради у зв’язку з призовом на військову службу і всі його декларації вилучені з публічного доступу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада премія Федоренко Дзюбенко Ширма зарплата  
Матеріали по темі