Влада

Прокуратура розбирається чому вантажівка MAN, яку купували для ЗСУ, надає платні послуги в Житомирі

12 June 2024, 10:27

Прокуратура Житомирщини розпочала кримінальне провадження за фактом використання придбаної для ЗСУ автівки у комерційних цілях.

Про це 11 червня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У вівторок, 11 червня, Житомирською обласною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом шахрайства, вчиненого в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди. Кримінальне провадження розпочато за результатом моніторингу соцмереж. Так, громадський діяч розмістив на своєму акаунті інформацію та відео про те, що вантажний автомобіль марки «MAN», придбаний за кошти Попільнянської територіальної громади для ЗСУ, використовують не за призначенням. Зокрема, евакуатора неодноразово помічали та зафіксували на фото у Житомирі, під час різних комерційних перевезень, а саме, будматеріалів, транспортування автівок тощо», - йдеться в повідомленні.

Оприлюднений факт набув значного резонансу. Матеріали кримінального провадження передані до слідчого управління ГУНП в області для проведення досудового розслідування.

Зазначимо, що депутат Житомирської обласної ради Євгеній Жабокрицький 11 червня опублікував у соцмережі допис, у якому розповідає, що саме цей евакуатор купували для потреб військових, а гроші на транспорт збирала уся Попільнянська громада.

«Я не знаю, як коментувати й описувати дану подію, але факт є факт - по місту Житомиру катається евакуатор і надає платні послуги (це та сама машина, на яку збирав весь колишній Попільнянський район). Ми з Дімою Насадом підійшли до водія і запитали про все: розцінки, звідки і куди, і наші підозри підтвердилися, Олександр відповів, що да, він з Валіком приганяв дану автівку із Польщі, але кошти були його особисті і більш нікого», - написав Євгеній Жабокрицький.

Скриншот допису Євгенія Жабокрицького у facebook

Нагадаємо, 26 квітня 2024 року ГУНП та обласна прокуратура інформували про затримання керівника благодійного фонду з Попільні, якому повідомили про підозру у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, вчиненому у період воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України): 23 квітня, «благодійника» викрили після одержання ним 25,5 тис. доларів за продаж двох бусів та двох джипів. Затриманим виявився голова Валентин Кушнір, який керує «Благодійний фонд «Валентина Кушніра», а згодом очолив Попільнянський районний підрозділ ВГО «Стоп корупції». На місцевих виборах у 2020 році Валентин Кушнір балотувався в депутати Житомирської обласної ради та Попільнянської селищної ради від партії «Сила і Честь», але обраним не був.

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня 2024 року правоохоронці повідомили, що викрили подружжя, які продавали автомобілі, ввезені в Україну у вигляді гуманітарної допомоги для ЗСУ. 22 березня пресслужба обласної прокуратури повідомила про нові обставини справи щодо підозрюваних у шахрайстві. Трьом учасникам злочинного угруповання, яких підозрюють у продажі неіснуючих авто для ЗСУ на понад 365 тис. грн, повідомлено про зміну раніше оголошеної підозри. Наразі їм інкримінують заволодіння чужим майном (шахрайство), вчиненому повторно, у великих розмірах, що завдало значної шкоди потерпілим (ч. ч. 3, 4, 5 ст. 190 КК України). У квітні правоохоронці повідомили, що у Житомирі судитимуть «тріаду» ділків за шахрайство – продавали неіснуючі авто військовослужбовцям ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вантажівка авто для ЗСУ прокуратура гуманітарна допомога шахрайство Жабокрицький MAN Житомир Попільня благодійність  
Матеріали по темі