Місто

«Відвал ніг» у Житомирі: перевіряли доступність кінотеатру та музею, каталися на конях і «драконах»

14 June 2024, 09:39

Ввечері 13 червня вийшов випуск програми «Відвал ніг», в якому Олександр «Терен» Будько та Женя Янович перевіряли Житомир на доступність.

Автори зазначають, що Житомир виявився дуже приємним, хоч і не всюди безбарʼєрним. Зокрема, Терен та Янович на кріслах колісних мали труднощі із доступом до кав’ярні «Sharikava» на Михайлівській та не змогли самостійно потрапити в кінотеатр «Multiplex», який знаходиться в ТРЦ «Глобал».

Опис до відео:

ВІДВАЛ НІГ в місті якого не існує! ЖИТОМИРІ!

Проте, Житомир виявився не те що реальним, а й дуже приємним, хоч і не всюди безбарʼєрним.

Звісно, завдяки Жені Яновичу ця подорож була сповнена жартів. Спочатку він, навіть, намагався, віджати в мене шоу, але ми все ж пішли на мирову і дослідили його рідне місто. До речі, в кінотеатр Мультиплекс в Житомирі виявилося ну дуууже складно потрапити, практично нереально. Мультиплекс, подумайте над доступністю! Бо я дуже люблю мультики)

Особливо рекомендуємо відвідати музей космонавтики! Це, мабуть, найдоступніше місце про недоступний космос. Також порадувала ферма для коней «Щаслива підкова». Тварин туди звозили із гарячих точок. А власники зараз проводять там реабілітації для військових. Коні – просто вау!

А також під Житомиром є повністю доступна заправка WOG!

В цьому випуску буде ще одна безбарʼєрна історія, після якої у Жені боліла дупа, а я був щасливий. Ну і не обійшлося без житомирських шкарпеток. З ними до речі ми готуємо дещо особливе!

Нагадаємо, черговий випуск «Відвал ніг» знімали у Житомирі 9 травня, до цього проєкт вже знімали у Вінниці, Львові, Києві, Дніпрі, Буковелі.

Як повідомляв Житомир.info, начальник ОВА Віталій Бунечко розпорядженням від 18 березня 2024 року створив Раду безбар’єрності при Житомирській обласній військовій адміністрації, її очолив заступник начальника ОВА Віктор Градівський. У квітні 2024 року при виконавчому комітеті Житомирської міської ради створили Раду безбар’єрності, яку очолив мер Сергій Сухомлин.

Представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській ОВА Неля Ковалюк 6 червня 2024 року перевіряла на доступність громадський транспорт Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безбар'єрність візок інвалідність Терен Янович Михайлівська Відвал ніг Будько інклюзія доступність 
Матеріали по темі