Місто

Правоохоронці викрили житомирянина, який висадив під парканом понад сотню кущів конопель

15 June 2024, 11:30

На Польовій у Житомирі чоловік вирощував коноплі.

Про це 15 червня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Під час роботи у мікрорайоні Польова правоохоронці отримали інформацію щодо ймовірного вирощування нарковмісних рослин 37-річним власником одного з приватних обійсть. Під час перевірки відомостей «шерифи» виявили підтвердження протиправної діяльності чоловіка. Встановлено, що на ділянці попід парканом домоволодіння господар висадив понад сотню кущів конопель. Поліцейським він пояснив, що вирощує зілля для власного споживання», - йдеться у повідомленні.

З’ясовано, що чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів та зброї.

Тож офіцери громади викликали на місце події слідчо-оперативну групу Житомирського райуправління поліції. Правоохоронці зафіксували всі обставини діяння та вилучили 113 кущів конопель та направили для проведення експертного дослідження.

Нині розпочато досудове розслідування за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.

Відповідно до чинного законодавства таке правопорушення, вчинене особою, яка була раніше засуджена за наркозлочини, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин, караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 12 лютого поліцейські знайшли коноплю у чоловіка, який знущався зі своєї співмешканки у Хорошівській громаді.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2024 року патрульні зафіксували 34 випадки пов’язані зі зберіганням або розповсюдженням наркотичних речовин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція наркотик конопля Польова 
Матеріали по темі