Місто

В Поліському університеті створено національний контактний пункт програми ЄС «Горизонт Європа»

15 June 2024, 15:07

Поліський національний університет – єдиний в регіоні, що увійшов до мережі національних контактних пунктів програми ЄС «Горизонт Європа». Формування мережі здійснювалося у межах заходів, спрямованих на посилення участі українських учасників у Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» за підсумками конкурсного відбору.

Унікальність контактного пункту в Житомирі у тому, що в Україні діятиме всього 2 таких пункти за напрямом діяльності «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище». Другий такий пункт діятиме на базі одного із стратегічних партнерів Поліського національного університету – Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Очолює національний контактний пункт ЄС керівник навчально-наукового Центру екології та охорони навколишнього середовища Поліського національного університету Тетяна Федонюк, яка є керівником міжнародного проєкту програми «Горизонт Європа» «Agroecological strategies for sustainable weed management in key European crops», що реалізується Поліським національним університетом у складі консорціуму AGROSUS. Консорціум AGROSUS складається з 16 партнерів країн ЄС та асоційованих країн (Іспанії, Польщі, Португалії, Угорщини, Італії, Туреччини, Естонії, Німеччини, Ісландії, Румунії та ін.), та включає університети, громадські організації, підприємства, а також організації фермерів і консультантів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПНУ університет ​Горизонт Європа 
Матеріали по темі