Місто

У Житомирі за 10 років споживання природного газу знизилося удвічі

19 June 2024, 11:50

За 10 років у Житомирі споживання природного газу зменшилося удвічі.

Про це 19 червня під час засідання міськвиконкому розповів заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

«У 2014 році споживання природного газу в Житомирі становило 95 мільйонів кубометрів. Останній опалювальний період показав, що споживання природного газу в місті склало 48 мільйонів кубометрів. Тобто зменшилося майже у два рази. Це завдяки тому, що сьогодні наші котельні працюють на щепі, завдяки двом інверторним котельням, заходам з енергоефективності, які прописані у стратегіях Житомира та КП «Житомиртеплокомуненерго», - повідомив Кондратюк.

Нагадаємо, у квітні газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжила дію тарифного плану «Фіксований» ще на рік, керуючись чинним мораторієм на підняття цін. Кубометр газу для клієнтів компанії й надалі коштуватиме 7,96 грн (з ПДВ).

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2024 року система опалення у Житомирі працювала в режимі економії, щоб містяни не переплачували за тепло через потепління. А наприкінці жовтня 2023 року у Житомирі опалювали будинки лише вночі, а на ранок котельні зупиняли. Через це житомиряни мали отримати у платіжках меншу суму за тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ виконком Кондратюк енергозбереження Житомир споживання  
Матеріали по темі