Місто

У Житомирі затвердили вартість зрізання дерев на прибудинкових територіях: від 840 грн до 12 тис. грн

19 June 2024, 15:48

У Житомирі затвердили середню вартість кронування та видалення аварійних дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.

Відповідний проєкт рішення підтримали 19 червня під час засідання міськвиконкому.

«Нагадаю, 30 квітня було прийняте рішення №659, яким було затверджене положення щодо видалення засохлих, пошкоджених дерев, обрізання крон дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків Житомирської об’єднаної територіальної громади. У цьому положенні був пункт 6.4.1, в якому йшла мова про те, що гранична вартість послуг буде визначена окремим рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради. Тож цим рішенням пропонується затвердити граничну вартість послуг з видалення засохлих, пошкоджених дерев, обрізання крон дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків на 2024 рік. Ми звернулись до суб’єктів господарювання, які виконують ці роботи, вони надіслали нам комерційні пропозиції та гранична вартість була визначена, відповідно до 275 наказу Мінекономіки, середня вартість послуг із розрахунку на 1 дерево відповідно до об’єму», - розповів начальник управління житлового господарства міської ради Андрій Гуменюк.

Зазначимо, що вартість видалення дерева залежатиме від його діаметра і може становити від 840 гривень до 12 000 тисяч гривень. А середня ціна кронування дерев буде від 882 до 7900 гривень.

Скриншот проєкту рішення

Нагадаємо, Житомирський виконком 30 квітня затвердив положення про виконання заходів щодо видалення засохлих, пошкоджених дерев та обрізання крон на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків. Тепер ОСББ будуть самостійно шукати підрядника, який зрізатиме дерева та зможуть контролювати цей процес.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2024 року на засіданні виконкому у Житомирі дозволили зрізати 145 аварійних дерев, зокрема за військовим кладовищем майже 40.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерево видалення дерев кронування Гуменюк  
Матеріали по темі