Місто

Рятувальники Житомира та області отримали 4 пожежні автомобілі, закуплені за кошти державного бюджету та благодійників

19 June 2024, 16:02

Рятувальники Житомирщини отримали спецтехніку.

Про це 19 червня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«19 червня рятувальники Житомирщини отримали чотири одиниці спецтехніки, чим поповнили свій автопарк. Два пожежних автомобілі закуплено за кошти з державного бюджету за заявкою Головного управління ДСНС в області. Вони укомплектовані на базі Ford та можуть перевозити по 8 тонн води, залучатимуться до ліквідації пожеж і проведення рятувальних робіт. Вже зараз одна із автівок прямує до Звягельщині, інша стане на бойове чергування у Житомирі», - йдеться у повідомленні.

Ще два пожежних авто — Dennis Fire та Scania були передані від неурядової Британської благодійної організації у рамках допомоги від FIRE AID. Ці авто в гарному технічному стані та мають відмінні тактико-технічні характеристики, що дозволить ефективніше боротися з надзвичайними подіями, та, в свою чергу, підвищить захист та безпеку громадян. Слід зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення це вже не перша така допомога підрозділам ДСНС області від цієї організації.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2024 року у Житомирській області пройшли тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісових пожеж. При гасінні умовної пожежі продемонстровано успішне застосування спеціальної та пожежно-рятувальної техніки, а також належну взаємодію працівників лісового господарства та бійців ДСНС. Крім цього, учасники навчань оглянули новітні зразки пожежної техніки, обладнання та використовували дрони для аеророзвідки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник спецтехніка автомобіль пожежний автомобіль 
Матеріали по темі