Місто

У Житомирі попрощалися із захисником, який після мобілізації навчався у Німеччині, а загинув у Донецькій області

21 June 2024, 13:47

У Житомирі 21 червня попрощалися з військовослужбовцем Вадимом Бужимським, який загинув 17 червня під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Про прощання із захисником 21 червня повідомляє Житомирська міська рада.

Бужимський Вадим Юзефович (18.07.1971 — 17.06.2024)

«Народився у Житомирі. Навчався в ЗОШ №1. Після школи вступив до Житомирського технологічного коледжу. Опісля до ДУ «Житомирська політехніка» на факультет «Облік та аудит». З юних років займався вільною боротьбою, грав у футбол. Любив гумор, із захопленням грав у КВК. Працював у приватному бізнесі. Захоплювався риболовлею. Був одружений, виховували синів. Із серпня 2023 року став на захист України від російських агресорів в одному з підрозділів ЗСУ. Героїчно загинув 17 червня 2024 під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини…Світла пам'ять і вічна слава Герою», - йдеться в повідомленні міськради.

Зазначимо, ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов на своїй сторінці у facebook написав, що Вадим Бужимський мав власний бізнес, після мобілізації навчався у Німеччині, а загинув на Донеччині.

«Сьогодні особливо важко підібрати слова, сформулювати думку та висловити співчуття. Горе прийшло в сім’ю нашої колеги, випускників університету...Вшануймо пам'ять випускника Державного університету «Житомирська політехніка» Бужимського Вадима Юзефовича (18.07.1971 – 17.06.2024). У 1999 році Вадим Юзефович отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Облік і аудит» та здобув кваліфікацію економіста з бухгалтерського обліку і аудиту. Він був підприємцем, протягом багатьох років займався розвитком власного бізнесу у сфері торгівлі», - повідомив Віктор Євдокимов.

Вадим був мобілізований до лав Збройних Сил України у липні 2023 року, пройшов навчання у Німеччині, до останнього подиху був вірний конституційному обов’язку щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості. 17 червня 2024 року старший сержант, командир 1-го піхотного відділення 1-го піхотного взводу 1-ї піхотної роти військової частини 4***, Вадим Юзефович Бужимський, загинув на Донеччині, виконуючи бойове завдання.

«Вадим Бужимський любив життя, вмів дружити та працювати, був відкритим й людяним, завжди намагався допомогти, зробити максимум зі своїх можливостей, обожнював свою сім’ю, дружину Катерину та двох прекрасних синів. Старший син також наш випускник, офіцер, служить у Збройних Силах України. Вадим Юзефович був відданим Батьківщині та виховав гідного сина України! Колектив та здобувачі освіти Державного університету «Житомирська політехніка» висловлюють глибокі співчуття дружині загиблого воїна, доценту кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій Катерині Олександрівні Бужимській, синам, рідним і близьким загиблого Героя. Війна та смерть вирвала Вадима Юзефовича з виру життя, він поповнив ряди небесного війська...Вічна слава і світла пам’ять Герою», - написав ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Скриншот допису Віктора Євдокимова у facebook

Вадим Бужимський. Фото зі сторінки Віктора Євдокимова у facebook

Нагадаємо, 17 червня у Житомирі попрощалися із двома захисниками – 23-річним Антоном Якубенком та 24-річним Максимом Котенком, які добровільно стали на захист України та загинули у червні цього року.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2024 року до Житомира на щиті повернувся військовий Юрій Якимчук, який став на захист України у жовтні 2023 року та пройшов навчання у Академії сухопутних військ ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: на щиті прощання поховання Бужимський ЗСУ військовий Євдокимов  
Матеріали по темі