Місто

Житомирські вогнеборці тренувалися гасити пожежі у 16-поверховому житловому будинку

22 June 2024, 13:23

У Житомирі рятувальники тренувалися гасити пожежі у 16-поверховому житловому будинку.

Про це 21 червня повідомили у ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«З метою вдосконалення навичок з рятування людей на пожежі за допомогою спеціальної техніки та гасіння пожеж в будівлях підвищеної поверховості, 21 червня у Житомирі відбулися пожежно-тактичні навчання. До навчань були залучені сили та засоби підрозділів міста Житомира та начальницький склад, який має право виконувати обов’язки керівника гасіння пожежі», - йдеться в повідомленні.

Рятувальники відпрацювали алгоритм розгортання спецтехніки, зокрема автодрабини та автоколінчастого підйомника, а також вивчили особливості її експлуатації. Окремим етапом заходу стало практичне відпрацювання елементу гасіння пожежі за допомогою зазначеної техніки.

Крім цього, під час навчань було розгорнуто автомобіль зв'язку та освітлення, продемонстровано роботу пристроїв для видалення диму і нагнітання повітря.

«Надалі зазначена новітня техніка буде допомагати максимально ефективно виконувати завдання з гасіння пожеж і рятування людей в умовах надзвичайних ситуацій підрозділами пожежно-рятувальної служби», - підсумовують вогнеборці.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2023 року у Житомирі рятувальники вчилися ліквідовувати хімічну аварію, що, за легендою, сталася на одному з місцевих об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС навчання рятувальник 16-поверхівка вогнеборець  
Матеріали по темі