Місто

У Житомирі створили першу в Україні команду парадрагон і вона вже їде на чемпіонат Європи

25 June 2024, 12:53

Сім ветеранів з Житомирської територіальної громади будуть представляти Україну на чемпіонаті Європи у складі команди парадрагон, на фінансування поїздки виділили 210 тис. грн з міського бюджету.

Заради виділення коштів 25 червня зібрали позачергове засідання міськвиконкому з одним питанням порядку денного.

«Ми казали, що треба долучати ветеранів до даного виду спорту, це і фізична реабілітації, і психологічна. І от сьогодні у нас сім спортсменів з Житомира мають найближчим часом відбути на змагання в Європу. Нам потрібно підтримати, профінансувати цю поїздку. І хай це буде прикладом і для інших військових, які сьогодні звільняються», - сказав мер Сергій Сухомлин.

Голова федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області Дмитро Мороз розповів, що житомирські спортсмени вирушають на чемпіонат Європи, який проводиться раз на два роки.

«Цього року збірна України їде на змагання максимально укомплектованою, бо раніше у нас не було такої команди як парадрагон, де команда наполовину складається із людей з інвалідністю. Склалося так, що лише цього року Україна має таку команду і будемо сподіватися, що результат буде достойним. Команда буде формуватися з підлітків, які вже мають певні досягнення на різних змаганнях, і хлопців з інвалідністю, які, можливо, ще не дуже готові, але дуже мотивовані. І ми перші в Україні, хто матиме таку команду. У нас в Україні є спортсмени, які виступають на парадрагон індивідуально на паралімпіадах, на чемпіонатах Світу», - розповів Дмитро Мороз.

Відео тренування парадрагон у Житомирі з Facebook Олександра Швецова

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2023 року житомирські юніори у складі збірної України вибороли срібло та 5 бронзових медалей на чемпіонаті Світу з веслування на човнах «дракон» у Таїланді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком драгонбот парадрагон Сухомлин Мороз ветеран змагання чемпіонат Європи 
Матеріали по темі