Події

Чоловік з Житомирської області зберігав вдома пів сотні гранат, майже 1300 набоїв, автомат та гранатометні постріли

25 June 2024, 17:23

У Звягелі поліцейські вилучили арсенал у сімейного дебошира. 24 червня до поліції звернулась 40-річна жителька райцентру. Жінка розповіла, що її чоловік агресивно поводиться, погрожує їй та ображає. Тож за вказаною заявницею адресою виїхали інспектори сектору протидії домашньому насильству та оперативники Звягельського районного відділу. Під час опрацювання повідомлення правоохоронці з’ясували, що 39-річний чоловік зберігає вдома гранати та патрони.

Про це 25 червня повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Поліцейські провели невідкладний обшук за його місцем проживання, у результаті якого вилучили понад пів сотні різних гранат, майже 1,3 тисячі набоїв, близько пів сотні запалів, вісім гранатометних пострілів, автомат Калашникова, димові шашки. Слідчі поліції затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Серед іншого правоохоронці встановлюють і мету, з якою він зберігав такий арсенал», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейські оголосили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За чинним законодавством незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, на початку червня у селі на Звягельщині поліцейські вилучили понад пів тисячі набоїв у сімейного дебошира, який хотів скривдити брата.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2024 року, розслідуючи вбивство чоловіка на Польовій у Житомирі, правоохоронці провели обшуки в гаражі в смт Попільня. У фігуранта вилучили цілий склад зброї. Правоохоронці вилучили протитанкову ракету, протипіхотні міни, підривачі, гранатомети, постріли, понад 25 кг вибухівки, понад 22 тисячі набоїв різного калібру, понад сотню гранат, прицільні пристрої до РПГ, підривний пристрій, набої до гладкоствольної зброї та частини бойового автомата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя арсенал кривдник домашнє насильство Звягель автомат набої гранатомет боєприпас  
Матеріали по темі