Події

Вбила за те, що плював у борщ: житомирський суд присудив жінці 10 років тюрми

26 June 2024, 10:52

Богунський районний суд м.Житомира присудив 10 років тюрми жінці, яка торік під час конфлікту вбила чоловіка, який зайшов до неї в гості. Причиною сварки стало те, що гість лаявся та плював у борщ, який приготувала 29-річна жінка.

Вирок Богунського районного суду міста Житомира від 20 червня 2024 року оприлюднений у Єдиному реєстрі судових рішень.

У вироці суду зазначається, що обвинувачена близько 14 год. 00 хв. 21 червня 2023 року була в себе вдома та вживала алкогольні напої разом з трьома чоловіками.

«Під час розпивання спиртних напоїв у ОСОБА_6 на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин виник умисел, направлений на спричинення тілесних ушкоджень ОСОБА_9. Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на заподіяння тілесних ушкоджень ОСОБА_9, ОСОБА_6 у вказаний вище час, день та місці, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, наблизилася до ОСОБА_9, який сидів на ліжку у кімнаті будинку, умисно, зі значною силою прикладання нанесла йому близько чотирьох ударів кулаком в область обличчя, від яких останній впав на підлогу. Після цього, ОСОБА_6, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на спричинення тілесних ушкоджень, умисно нанесла ОСОБА_9, який лежав на підлозі кімнати один удар ногою в область голови», - йдеться у вироці.

Скриншот вироку суду

У судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_6 спочатку свою вину не визнала, але згодом свою вину визнала у повному обсязі, не заперечувала обставини, викладені в обвинувальному акті, та пояснила, що 21 червня 2023 року в денний час, в першій половині дня, вона зі своїми знайомими ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 розпивали спиртні напої.

«Згодом через їжу між нею та потерпілим ОСОБА_9 почалася сварка, оскільки останній лаявся та плювався у борщ, який вона приготовила. На що вона попросила більше так не робити і вдарила його рукою в обличчя кілька разів, біля 3-х разів, від чого потерпілий впав на підлогу. Далі вона нанесла йому ще удар ногою по голові та попросила ОСОБА_12 допомоги їй віднести потерпілого до річки», - йдеться у матеріалах справи.

ОСОБА_13 допоміг їй винести потерпілого із будинку та понести його до річки, але на пів дорозі вона сказала ОСОБА_14 піти та, що потягне сама.

«Далі вона за штани дотягнула потерпілого до річки, штани при цьому знялись поки вона його тягнула та викинула їх у річку, вдарила потерпілого ногою по голові та скотила потерпілого у воду та кілька разів придавила голову у воду. Другий раз сильно придавила ногою потерпілого і тримала певний час, поки він перестав подавати ознаки життя. ОСОБА_15 сидів неподалік біля річки. ОСОБА_16 прийшла до річки вже під кінець всіх подій. Після чого вона із ОСОБА_8 пішла з місця події додому. У вчиненому щиро розкаюється, просила вибачення у потерпілої в залі судового засідання», - йдеться у вироці.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та призначити їй покарання у виді позбавлення волі строком на 9 (дев`ять) років. На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднати невідбуту частину покарання за попереднім вироком Чуднівського районного суду Житомирської області від 20.10.2022 у вигляді 1 (одного) року позбавлення волі та остаточно призначити ОСОБА_6 покарання у вигляді 10 (десяти) років позбавлення волі.

Скриншот вироку суду

Нагадаємо, 21 червня 2023 року в смт Романів Житомирської області 29-річна жінка вбила чоловіка, який зайшов до неї в гості. Щоб позбутися тіла, залучила 18-річного юнака. Хлопець заніс загиблого до водойми, а жінка скинула тіло у воду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вирок суду Романів суд вбивця сварка річка  
Матеріали по темі