Місто

Житомирська політехніка за підтримки компанії BGV провела конкурс у галузі IT для дітей та молоді

26 June 2024, 14:56

У державному університеті «Житомирська політехніка» відбувся конкурс за підтримки інвестиційної компанії BGV GROUP MANAGEMENT по розробці проєктів в галузі ІТ.

«Конкурс «Креатив в IT» - це спільний проєкт Житомирської політехніки та BGV CROUP. Прийшла ідея на стику якраз зараз студентства та учнівської молоді, яка активно займається програмуванням, комп’ютерними науками, розробкою комп’ютерних ігор», - розповідає декан факультету інформаційно-комп'ютерних технологій, організаторка конкурсу Тетяна Нікітчук.

Всього взяли участь 13 команд, які були відібрані з усієї області. Це молодь віком від 14 до 20 років.

«Конкурс взагалі було поділено на три секції: Product в IT, GameDev Branding/UX. Тобто частково студенти могли взяти участь у розробці брендингу для IT компаній саме в секції Branding/UX, розробці ігор на тему Житомира в секції GameDev, та Product в IT: могли запропонувати свій власний продукт, саме IT продукт. Це могли бути різні вебсайти, або програмне забезпечення, і таким чином ми їх розділили на три секції. Оцінювали роботи викладачі Житомирської політехніки, а також були запрошені як члени журі стейкхолдери, партнери, представники IT компаній. В кожній секції журі працювали окремо, тобто було окреме журі під кожну секцію за сферою їхньої діяльності. І були вироблені критерії під кожен із напрямків. Зокрема, я є членом журі в брендингу, ми оцінювали і креативність, і відповідність тематики, і підбір кольорів, і взагалі концепцію, чи пасує вона саме до IT компаній, як було представлено у завданні», - говорить старша викладачка кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, організаторка та журі конкурсу Вікторія Болотіна.

Кожен з представлених проєктів від команд оригінальний та цікавий.

«Мені сподобалось, як школярі досить юного віку вже знають життєвий цикл продукту, тобто вони можуть уявити продукт, відтінити його сильні та слабкі сторони, і в принципі намалювати певні його потенційний майбутній шлях до успіху. Це радує і дає надію на те, що зі своїм дорослішанням, будуть дорослішати їх ідеї, їх потенційні продукти, які будуть перетворюватись в реальні успішні продукти. Ми завжди є прихильниками того, що варто організовувати якомога більше заходів, де студенти, школярі можуть дізнатись щось нове, проявити себе, подивитись на те, що роблять інші, і отримати натхнення для якихось майбутніх своїх робіт та проєктів», - каже керівник "Sana Commerce", "Valantic" та "Easygenerator" в Житомирі, член журі Дмитро Антонюк.

Всім учасникам вручили символічні подарунки та дипломи. В кожній із секцій було обрано по одній команді, які отримали головний приз - планшет.

«Я працювала одна і представляла проєкт брендингу для IT компанії «MAREVE». Моєю задачею було розробити брендбук для IT компанії, потрібно було вигадати назву, пояснити сенс роботи компанії, також створити логотип, фірмові шрифти, та кольори і показати як це могло б виглядати у реальному житті. Мені дуже сподобалось, якщо чесно я не очікувала, що переможу. Я дуже переживала, але прийшовши сюди я трохи розслабилась, мені дуже сподобалась створена атмосфера», - говорить переможниця конкурсу Анна Плівачук.

Тепер школярі та студенти матимуть змогу проявляти себе на різних конкурсах, адже завдяки співпраці Житомирської політехніки з інвестиційною компанією BGV Геннадія Буткевича такі заходи відбуватимуться на постійній основі.

«Ми намагаємось створити такі умови, і показати, що освіта в Україні вона може бути якісною. Ми робимо все задля того, щоб кожного року підвищувати якість підготовки в університеті «Житомирська політехніка», в тому числі і в галузі IT. Ми долучаємо дуже багато фахівців-практиків. Наша основна задача зробити так, щоб якомога більша кількість талановитих дітей з нашого регіону, по-перше, щоб залишились в регіоні, а по-друге, не поїхали з України, тому що це дуже талановиті діти, які в майбутньому можуть реалізувати багато цікавих та потужних проєктів для України», - каже ректор державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Знайти анонси наступних конкурсів та форми для реєстрацій можна на сторінках Житомирської політехніки у соціальних мережах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирська політехніка Євдокимов студент конкурс BGV Креатив в IT Нікітчук  
Матеріали по темі