Події

Поліцейські затримали 31-річного чоловіка, який продавав гранати у селі Житомирської області

27 June 2024, 13:13

Увечері 26 червня оперативники відділення поліції № 5 (м. Чуднів) Житомирського райуправління в одному з сіл Романівської громади затримали місцевого жителя одразу ж після продажу ним боєприпасів. У відлюдному місці на околиці населеного пункту 31-річний чоловік реалізував гранати Ф-1 та РГН-1 із запалами.

Про це 27 червня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«За «товар» він отримав від покупця 2,5 тисячі гривень. А напередодні поліцейські задокументували реалізацію цим же фігурантом гранат РГД-5 та Ф-1. Правоохоронці вилучили боєприпаси та скерували для проведення необхідних експертних досліджень. Також під час процесуальних дій поліцейські вилучили у чоловіка кошти, отримані від продажу зброї, мобільний телефон та кілька набоїв», - йдеться в повідомленні.

Відтак слідчі поліції затримали причетного до злочину у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

«Нині вирішується питання про оголошення чоловікові підозри в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Згідно з чинним законодавством таке діяння карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років», - підсумовують правоохоронці.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Звягелі поліцейські затримали 41-річного продавця боєприпасів на одній із вулиць міста під час продажу ним товару – попередньо, корпусу гранати «РГД-5», електродетонатора та 5 підривачів. Небезпечні предмети та кошти у сумі 4000 гривень, які отримав продавець, правоохоронці вилучили. Водночас поліцейські з’ясували, що кілька днів тому чоловік продав корпус гранати «Ф-1» та два підривачі до неї за такою ж ціною. Для підозрюваного суд обрав запобіжний захід – 60 днів тримання під вартою та 181 680 гривень застави.

Як повідомляв Житомир.info, 26 квітня 2024 року Служба безпеки України інформувала про те, що правоохоронці затримали чоловіків, які вивозили зброю з фронту та продавали криміналітету у Житомирській та інших областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната боєприпас продаж боєприпасів Романів поліція затримання  
Матеріали по темі