Місто

Покладання квітів, шана військовим, гімн та «Молитва за Україну»: у Житомирі відзначили День Конституції

28 June 2024, 13:02

У Житомирі 28 червня 2024 року провели урочистості, присвячені державному святу – Дню Конституції України.

Відзначити цей день зібрались представники влади та громадськість.

Урочиста церемонія розпочалась з тематично-інформаційного виступу ведучого та «Молитви за Україну» у виконанні Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» ім. І.Сльоти.

Покладанням квітів вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола та Михайла Грушевського. Хвилиною мовчання віддали належну шану воїнам, що боронять нашу землю та поклали квіти до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором».

«Сьогодні День Конституції, ми вшановуємо в першу чергу пам'ять наших хлопців і дівчат, які загинули і продовжують боронити нашу державу задля утримання і дотримання наших конституційних норм, які нам дали засновники нашої Конституції, починаючи від Пилипа Орлика, продовжуючи Михайлом Грушевським, В'ячеславом Чорноволом. Ми повинні пам'ятати свою історію задля того, щоб наші діти продовжували цінувати і створювати наше майбутнє. Знати, пам'ятати, а саме головне дотримуватись. Дотримуватись конституційних норм, які прописані, які викарбувані фактично в кожного в серці. Україна єдина, Україна неподільна. Це, напевно, чи не найголовніше, що прописано в Конституції. Дякую, Слава Україні!»,- каже начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Нагадаємо, у 2023 році до Дня Конституції України у житомирському ліцеї №25 влаштували патріотичну руханку, а у «Прозорому офісі» на Польовій відкрили виставку digital art робіт студентів Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році 26-річчя Конституції України відзначали без містян, урочистостей, а під звук сирен повітряної тривоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Конституції покладання квітів Бунечко оркестр гімн квіти конституція 
Матеріали по темі