Події

Керівника агрофірми, що незаконно видобувала пісок у громаді Житомирської області, судитимуть

1 July 2024, 12:55

На Житомирщині судитимуть керівника агрофірми, який незаконним видобуванням піску заподіяв довкіллю шкоди на майже 5 млн грн.

Про це 1 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурорами скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника агрофірми за фактом незаконного видобування корисних копалин місцевого значення, що спричинило тяжкі наслідки, та зловживання своїми повноваженнями (ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 364-1 КК України). Як повідомлялося раніше, обвинувачений організував незаконне видобування піску з водонакопичувальної водойми для зрошення, що у Радомишльській ОТГ. Унаслідок цього протягом минулого року протиправно видобуто понад 4,3 тис. м3 піску. Такими діями довкіллю та державним інтересам завдано шкоди на майже 5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Так, керівник, попри відсутність належних дозвільних документів, уклав з підрядником договір щодо видобування корисної копалини у промислових масштабах. До того ж, робили це під видом розчищення і поглиблення дна водойми.

Прокурором заявлено позов про стягнення з обвинуваченого заподіяної шкоди у повному обсягу.

Крім цього, накладено арешт на майно фігуранта та агрофірми, зокрема, спецтехніку, вантажні транспортні засоби, автобуси, легковий автомобіль, земельні ділянки, майновий комплекс площею понад 1,1 тис. м2 тощо.

Процесуальне керівництво здійснювали Спеціалізована екологічна прокуратура в області Житомирської обласної прокуратури та Коростишівська окружна прокуратура. Досудове розслідування проводило Житомирське райуправління поліції, оперативний супровід - УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2024 року на Житомирщині слідчі повідомили про підозру керівнику фермерського господарства: агропідприємство незаконно видобувало пісок – збитки державі становлять майже 5 млн грн. Встановлено, що на орендованих землях у Радомишльській громаді під час сільськогосподарських робіт, ініційованих керівником агропідприємства, здійснено незаконний видобуток піску. Всього було самовільно вимито понад 4 370 м3 корисної копалини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд агрофірма пісок Радомишль зловживання 
Матеріали по темі