Місто

Житомирський виконком збирається надати дозвіл на встановлення пам’ятнику Івану Сльоті, який вже стоїть

1 July 2024, 16:07

Позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради відбудеться 1 липня о 17:00.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

У порядку денному лише два питання, перше – про надання дозволу на встановлення пам’ятника Івану Сльоті в м. Житомирі.

Станом на 16:00 проєкт рішення виконкому про встановлення пам’ятника не оприлюднений.

Зауважимо, що пам’ятник Івану Сльоті у реконструйованому минулого року сквері на розі вулиць Івана Сльоти та Шевченка встановили ще минулого тижня.

«Нарешті відкрито пам'ятник Іванові Сльоті! Дуже гарний бюст! Здається, робота когось із студентів Київської Художньої Академії», - написав 26 червня житомирянин Юрій Болобан та виклав фото пам’ятника, на встановлення якого лише збираються надати дозвіл.

Нагадаємо, ТОВ «АртХаус» у 2023 році виконувало капітальний ремонт скверу на розі вулиць Шевченка Івана Сльоти у Житомирі за 3,4 млн грн. 15 вересня начальник УКБ В’ячеслав Глазунов розповідав про плани реконструкції: розширення зон скверу, встановлення лавок і відеонагляду, підготовлення місця для пам’ятника Івану Сльоті, який там просили встановити громадяни й родичі.

Як повідомляв Житомир.info, в 2018 році хотіли встановити погруддя Івана Сльоти у сквері на розі вулиць Київської та Князів Острозьких, на місці колишнього пам’ятника Григорію Шелушкову.

Довідка: Іван Сльота – український хоровий диригент, Народний артист УРСР (1979), професор ЖДУ ім. І. Франка, Почесний громадянин Житомира, член Національної спілки письменників України та Всеукраїнської національної музичної спілки. Нагороджений всіма трьома ступенями ордена «За заслуги», відзнакою «Честь і слава Житомирщини». Автор відомих у народі пісень («А льон цвіте», «Не згорає зоря», «Ти мене замани», «Купавушка», «Батьківська хата», «Ой, хотіла мене мати» та інші). Помер у липні 2014 року на 77 році життя. На фасаді Житомирського обласного театру ляльок, який знаходиться на Михайлівській, 6 серпня 2015 року відкрили дошку пам’яті Почесному громадянину Житомира Івану Сльоті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком пам'ятник Сльота сквер 
Матеріали по темі