Місто

Шахраї вкрали майже 140 тис. грн з картки житомирської волонтерки, яка збирала гроші на дрон для підрозділу свого чоловіка

2 July 2024, 17:04

З картки житомирської волонтерки Тетяни Хмель шахраї вкрали майже 140 тисяч гривень. Дівчина збирала кошти на купівлю квадрокоптера Mavic3T для підрозділу свого чоловіка, який зараз захищає Україну у складі ДШВ.

Про це 2 липня на своїй сторінці у facebook написала житомирська волонтерка Тетяна Хмель.

«Друзі, у мене з банки вкрали гроші, які ми так важко збирали для підрозділу мого чоловіка на Mavic3T. Я потрапила у пастку дуже професійних шахраїв, які готувалися до цього фактично два місяці. Ще в травні вони створили точну копію чат-бота Monobank, в якому вели зі мною комунікацію щодо стану моїх рахунків, пізніше повідомивши мене про закінчення строку дії моєї картки та проконсультували мене стосовно подальших дій. Пізніше я зверталася у цей чат-бот з іншими питаннями, де мені надавали допомогу. А вчора, 1 липня, в цьому чатботі мені прийшло повідомлення, що мій рахунок буде заблоковано через надмірну активність і не цільове зарахування коштів, через вітання з днем народження Ірина Кирилович. І вже далі в телефонній розмові консультант банку, як виявилося ні, озвучив мені транзакції по моїй карті з іменами та сумами переказів, які були точно не підставними, адже ці перекази здійснили знайомі. А далі була довга розмова з ними, де вони переконали мене, що Monobank - банк в смартфоні і все можна вирішити онлайн. Власне раніше я онлайн і вирішувала свої питання .. от і вирішила .. втративши всі зібрані кошти, а це 139 501 тисячі гривень», - написала Тетяна Хмель.

Волонтерка звернулася до поліції Житомирської області, Кіберполіції та банку.

«Мені боляче і дуже прикро за цю ситуацію, бо жертвою шахраїв стала я, дружина військового, і вони це точно знали. Вони цинічно вкрали кошти, які мали рятувати життя нашим військовим. Прошу розголосу і підтримки, буду вдячна за будь-яку допомогу, щоб знайти винуватців», - розповіла у дописі Тетяна Хмель.

Скриншот допису Тетяни Хмель у facebook

Зазначимо, що житомирянка Тетяна Хмель організовує збори для захисників з 2022 року, а її чоловік – військовослужбовець ЗСУ, який зараз боронить Україну.

«Чоловік служить в 13-му окремому десантно-штурмовому батальйоні імені Героя України полковника Тараса Сенюка, нині вони на Лиманському напрямку. Дрони — це життєва необхідність, а Mavic3T — це ще й допоміжний інструмент для роботи вночі! Найгірше, що вони швидко закінчуються, а коштують дорого і забезпечення державне не дозволяє навіть на третину охопити реальні потреби військових», - розповіла у коментарі Житомир.info житомирянка Тетяна Хмель.

Зауважимо, що у поліції нам розповіли про те, що правоохоронці розпочали розслідування справи.

«За зверненням містянки поліцейські відділу №1 Житомирського райуправління відкрили кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події - ст. 190 (Шахрайство) КК України. Триває досудове розслідування», - повідомила у коментарі Житомир.info старша інспекторка з комунікації Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Нагадаємо, у червні шахраї телефоном виманили у 50-річної жінки з Малина майже 40 тисяч гривень, назвавшись працівниками банку.

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого 2024 року правоохоронці повідомили, що викрили у Житомирі шахрайську схему: засуджений разом зі спільниками заробляли на родинах безвісти зниклих військових. Правоохоронці встановили причетність 27-річного засудженого, його матері, цивільної дружини та подруги до низки злочинів. На їх «гачок» потрапило щонайменше 60 сімей безвісно зниклих воїнів ЗСУ. Сподіваючись повернути своїх рідних додому, вони переказували від 5 до понад 50 тисяч гривень на рахунки шахраїв. Весною «смотрящому» та його спільникам оголосили підозри. 18 червня 2024 року правоохоронці повідомили, що завершили розслідування цієї справи і шахраїв судитимуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство поліція волонтерка банк збір Хмель  
Матеріали по темі