Місто

Для житомирян розробили безплатний застосунок з адресами найближчих відчинених укриттів

4 July 2024, 11:47

Для житомирян розробили безплатний застосунок «DozoR Укриття», який сповіщатиме про повітряні тривоги та знаходитиме найближчі відчинені укриття.

Про це 4 липня повідомляє депутат Житомирської міської ради Андрій Умінський.

«До уваги мешканців міста Житомир! Від сьогодні доступний до завантаження мобільний додаток DozoR Укриття, який ми розробили разом з командою «Дозор Україна». За допомогою додатку мешканці міста можуть отримувати сповіщення про початок та закінчення повітряної тривоги, обрати найближче укриття де встановлено систему автоматичного відкривання дверей, прокласти найкоротший до нього маршрут. Прошу розповсюдити інформацію про додаток. Вважаємо, що він буде корисним і може зберегти життя. Буду вдячний за зворотний звʼязок та пропозиції», - йдеться в повідомленні.

Додаток є безплатним для завантаження на Play Market та AppStore.

«На створення додатка бюджетні кошти не використовувались», - підсумовує Умінський.

Фото зі сторінки Андрія Умінського у facebook

Нагадаємо, вночі 4 лютого, під час повітряної атаки, над територією Житомирщини силами протиповітряної оборони за попередньою інформацією знищено 3 дрони-камікадзе типу «шахед». Через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків, яку оперативно ліквідувала ДСНС. Внаслідок пожежі постраждала жінка, яку госпіталізували до лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, з лютого 2024 року застосунок «Повітряна тривога» надсилатиме попередження про підвищену небезпеку в окремих містах та громадах. Для того, щоб отримувати такі сповіщення застосунок потрібно оновити. В оновленій версії 6.0 сповіщення про наближення ракети чи безпілотного літального апарата надходитиме додатково під час дії загальної тривоги. Такі оголошення дозволять сповіщати людей про загрозу саме для їхньої локації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: застосунок укриття Дозор Дозор укриття Житомир тривога Умінський DozoR  
Матеріали по темі