Місто

У річці в Житомирі виявили масову загибель риби, екологи рахують збитки

4 July 2024, 16:52

У річці Крошенка, поблизу Швиридовського ставка у Житомирі, зафіксували масову загибель риби.

Про це 4 липня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«4 липня 2024 року до ДЕІ Поліського округу звернулися представники Житомирського рибоохоронного патруля з інформацією щодо масової загибелі водних біоресурсів у р. Крошенка (поблизу Швиридовського ставку у Житомирі), яка надійшла від громадянина на телефонну «гарячу лінію». Фахівці Інспекції виїхали на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства, разом з представниками Житомирського рибоохоронного патруля провели обстеження водойми, в результаті чого було підтверджено факт масової загибелі водних біоресурсів. Також було зафіксовано неприродний колір води у річці і неприємний запах від неї», - йдеться у повідомленні.

Працівники відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби води для проведення дослідження. На місці було проведено вимірювання вмісту розчиненого кисню – зафіксовано показник 1, 1 мг/дм3, що менше норми гранично-допустимої концентрації (ГДК) для водойм господарсько-побутового водокористування (в нормі - ≥4,0 мг/дм3).

На місце події з метою встановлення причин мору риби викликали слідчо-оперативну групу.

Інспекцією проводиться розрахунок збитків, нанесених в результаті загибелі біоресурсів.

Також на адресу Житомирської міськради буде скеровано лист щодо розв'язання питання по збору й утилізації загиблої риби.

Нагадаємо, на початку червня фахівці екоінспекції дослідили проби води, відібрані 5 червня з річки Кам’янка, та підтвердили її забруднення.

Як повідомляв Житомир.info,24 травня 2024 року екологи відібрали проби води зі ставка на території парку «Крошенський». Фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу звернулись до правоохоронців, щоб знайти тих, хто забруднює річку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція еколог риба річка р.Крошенка 
Матеріали по темі