Події

Вандали пошкодили стелу та інформаційні стенди лісництва у Житомирській області (доповнено)

5 July 2024, 11:36

На Житомирщині зафіксовано випадок вандалізму. Вночі невідомі зловмисники пошкодили інформаційні стенди та в'їзну стелу філії «Коростенське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України». Деякі конструкції частково зруйновані.

Про це 4 липня повідомляє Столичний лісовий офіс ДП «Ліси України».

«Тепер філія буде змушена витрачати додаткові кошти на відновлення пошкоджених об'єктів. Ці ресурси могли б бути спрямовані на розвиток матеріальної бази лісництв, підтримку державного бюджету та допомогу військовим на передовій. Це не просто хуліганство, а серйозне правопорушення в час війни, коли кожна гривня на рахунку», - йдеться в повідомленні.

За словами лісівників, для демонтажу та пошкодження цих конструкцій потрібна значна фізична сила та, ймовірно, участь кількох осіб. Стенди та стела були надійно закріплені в землі, тож їх руйнування вимагало цілеспрямованих зусиль та певного часу. Це свідчить про те, що акт вандалізму був заздалегідь спланований та виконаний групою зловмисників.

«Ми переконані, що правоохоронні органи докладуть усіх зусиль для встановлення особистостей зловмисників. Розслідування вже розпочато, буде ретельно вивчено усі наявні докази. Це служитиме важливим уроком і застереженням для всіх, хто може зважитися на подібні протиправні дії в майбутньому. Закликаємо громадян бути пильними та повідомляти про подібні випадки руйнування лісової інфраструктури. Лише спільними зусиллями ми зможемо зберегти наші ліси у належному стані. Бережіть ліс та поважайте працю лісівників», - наголошують лісівники.

Згодом у відділі комунікації поліції Житомирської області нам розповіли, що відділенням поліції N 4 (Хорошів) Житомирського районного управління поліції розпочато перевірку по цьому факту та встановлюються учасники події.

Нагадаємо, у січні у Гришковецькій громаді Бердичівського району стався акт вандалізму. Тоді невідомі розбили стелу на в’їзді в село та фігуру Богоматері на кладовищі.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2023 року у селищі Гришківці Бердичівського району обстріляли амбулаторію, урочисто відкриту в 2021 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вандалізм стела вандал стенд пошкодження лісництво ліс Столичний лісовий офіс лісництво Ліси України  
Матеріали по темі