Місто

Житомирян запрошують реєструватися на забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», який відбудеться в останній день серпня

5 July 2024, 12:11

В усіх містах України 31 серпня о 9:30 стартуватиме вже 7-й Всеукраїнський забіг в памʼять про загиблих воїнів, в усіх містах одночасно.

Про це 5 липня повідомляє Житомирська міська рада.

Зареєструватися до участі можна за покликанням https://timer.newrun.com.ua/event/121.

«Там же можна обрати імʼя полеглого Героя, на честь якого бігтиме учасник. Це імʼя буде на футболці бігуна. Також під час реєстрації можна обрати дистанцію забігу: 2, 5, або 10 кілометрів. Після реєстрації на пошту надійде інформаційний лист з вашим реєстраційним номером», - йдеться у повідомленні.

Довідка Міноборони: Перший забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» відбувся у 2018 році. Ініціаторами заходу стали ветеран російсько-української війни Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко. У 2021 році захід пройшов на Майдані Незалежності та Хрещатику, залучивши майже тисячу учасників. У 2022 році захід отримав міжнародну підтримку, а кількість учасників перевищила 7 тисяч. У 2023 році на забіг зареєструвалося 6341 учасник, з них пів тисячі – за кордоном.

Нагадаємо, у Житомирі в 2023 році щорічний Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», який проводиться за сприяння Міністерства у справах ветеранів України до Дня пам'яті Захисників України (29 серпня), проходив виключно в онлайн форматі.

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2019 року близько 500 житомирян долучилися до забігу пам’яті Героїв України. 29 серпня 2020 року на Смолянському кладовищі вшановували пам’ять загиблих військових, а забіг через карантинні обмеження не проводили. У 2021 році 28 серпня більше сотні учасників долучилися до забігу під назвою «Шаную воїнів, біжу за героїв України» (про це – у фоторепортажі та відеосюжеті). У 2022 році у Житомирі забіг проводили 24 серпня, на День Незалежності, онлайн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг Шаную воїнів біжу за Героїв України загиблий військовослужбовець 
Матеріали по темі