Місто

Як це – бути кінологом чи вибухотехніком: у Житомирі поліцейські провели інформаційно-розважальний захід для дітей

5 July 2024, 14:20

У Житомирі 5 липня, біля районного відділу поліції ГУНП, поліцейські провели інформаційно-розважальний захід для дітей.

«Цей захід приурочений до Дня Національної поліції України. Ми раді вітати дітей і представити їм на цьому заході професію поліцейського, професію правоохоронця. На різних локаціях представлені професії вибухотехніків, кінологів, працівників ювенальної поліції, поліції охорони, поліцейських офіцерів громади. В період літніх канікул ми маємо дбати про безпеку дітей, ми маємо нагадувати про права дітей. Нагадувати дітям про правила поведінки у побуті, про правила поведінки на воді. Ми сьогодні хочемо, щоб діти отримали всі відповіді на свої питання, які стосуються роботи правоохоронця, тих правоохоронців, які працюють і вдень, і вночі», - каже заступник начальника Житомирського районного управління поліції, полковник поліції Олексій Стрілець.

Вибухотехніки, ювенальні поліцейські проводили різноманітні повчальні лекції, показували муляжі вибухової техніки, розповідали, як вона працює, та що потрібно робити в небезпечних ситуаціях.

«Основна наша мета на таких заходах - це донести дітям заходи безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами. Тому що, як відомо, зараз дуже багато на території нашої області та саме Житомира знаходять вибухонебезпечні предмети, і при цьому присутні діти, багато таких випадків. Як виглядають ці вибухонебезпечні предмети, як потрібно себе поводити, коли вони їх виявили, тобто саме основне, і дати їм інформацію, яка вбереже їхні життя», - говорить спеціаліст-вибухотехнік, майор поліції Артем Овчаров.

«Про міни, про снаряди, і як вони небезпечні. Про всякі міфи з кіно», - розповідає Іван.

«Я бачила міни, кулі, якісь автомати ще», - каже Ліза.

Також на заході були присутні кінологи. Діти залюбки спостерігали за роботою службових собак, робили з ними фото та годували смаколиками.

«Тара – вона спеціалізується з пошуку вибухових речовин, а Азарт - це собака емоційної підтримки, можна сказати так. В першу чергу це дуже добре покращує психологічний стан дитини, тобто дітям подобається спілкування з тваринами, їм це приносить задоволення. І щоб подивились, що є така взагалі професія така як кінолог, і що собака це не тільки член родини, що ми можемо просто з ними гратись, а ще їх можна навчати, вони можуть нести гарну службу», - розповідає викладач Житомирської академії поліції, кінолог Катерина Стрілець.

«Сподобалось, це німецька вівчарка. Я цю породу дуже гарно знаю. Вона виконує команди, і вона може винюхувати небезпечні речовини», - каже Аня.

«Мені сподобалось, що вона вміє виконувати команди, мені взагалі дуже ця порода подобається», - говорить Аліна.

Усі охочі мали можливість одягнути на себе поліцейську форму, посидіти в службових автомобілях, поговорити в рацію - відчути себе сповна в цій професії.

«Діти - це найголовніше, що в нас є, тому ці заходи потрібно проводити, і якомога частіше для того, щоб діти отримували позитив. Для того, щоб діти знали, що поруч є люди, які можуть їх захистити», - каже заступник начальника Житомирського районного управління поліції, полковник поліції Олексій Стрілець.

Нагадаємо, 28 червня у Житомирі на Михайлівській до дня Конституції України для дорослих та дітей Міський культурно-спортивний центр підготував різні активності. Зокрема, житомирянам запропонували малювати, грати в ігри, скласти карту Україну з пазлів.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня 2024 року, на Михайлівській у Житомирі організували заходи до Дня батька: рятувальники, правоохоронці та медпрацівники дали можливість дітям частково спробувати себе в їх професії, посидіти в автомобілях та провели невеликі майстеркласи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція діти захід кінолог вибухотехнік райуправління  
Матеріали по темі