Суспільство

У Житомирській області проживає майже 58 тисяч ВПО, з них близько 15,6 тисяч – діти

5 July 2024, 14:28

На території Житомирської області проживає майже 58 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 15,6 тис. — це діти, 3,1 тис. — особи з інвалідністю, а 370 — багатодітні родини.

Про це 5 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«У Житомирській області діє 18 місць для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Про це інформує Департамент соціального захисту населення ОВА. Наразі в області фактично проживає понад 57,9 тис. внутрішньо переміщених осіб. З них 15,6 тис. — це діти, 3,1 тис. — особи з інвалідністю, а 370 — багатодітні родини. Більшість з них проживають у місцях компактного проживання, таких як гуртожитки, оздоровчі табори, будинки відпочинку, санаторії, пансіонати та приватний сектор. В області діє 18 місць для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, з них 6 — у закладах освіти, 1 — у закладі охорони здоров’я. Крім того, 333 ВПО перебувають у 12 інтернатних установах області», - йдеться у повідомленні.

При Житомирській ОВА працює координаційний штаб з розселення внутрішньо переміщених осіб, який затверджено розпорядчим документом ОВА. Цей штаб здійснює координацію розселення та забезпечення ВПО необхідною допомогою.

Житомирська область у 2023 році була визначена відповідальною за прийом евакуйованих із Донецької області. Протягом року область прийняла 647 евакуйованих осіб, які прибули 41 евакуаційним потягом до міста Бердичів.

Нагадаємо, 18 березня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило, що евакуаційний потяг із Донеччини вже не буде їхати до Житомирської області, але переселенців все одно готові приймати. Житомирщина приймала евакуйованих мешканців Донецької області з 18 квітня 2023 року. Відтоді область прийняла понад 1,1 тисячі людей. З них 149 маломобільних та осіб з інвалідністю і 279 дітей.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області станом на 18 січня 2024 року було зареєстровано 88 тис. 674 особи зі статусом ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО переселенець евакуація ОВА 
Матеріали по темі