Місто

У ставках в Житомирі виявили ще один випадок масової загибелі риби

5 July 2024, 15:47

У ставках біля річки Крошенка, в районі вул. Богунської, виявили черговий факт загибелі риби.

Про це 5 липня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«5 липня 2024 року на телефонну «гарячу лінію» ДЕІ Поліського округу надійшло звернення від громадянина про загибель риби у Житомирі, у ставках біля річки Крошенка, в районі вул. Богунської. Реагуючи на повідомлення, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з представниками Житомирського рибоохоронного патруля, виїхали на місце події та провели обстеження берегової лінії та водного плеса водного об’єкта. При комісійному обстеженні були виявлені загиблі водні біоресурси - 28 окунів, 4 щуки і 1 короп», - йдеться у повідомленні.

При візуальному обстеженні вода була прозора без характерного запаху.

Також фахівцями відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби води для проведення досліджень, за результатами яких можна буде говорити про причину загибелі біоресурсів – викликана вона природними факторами чи забрудненням водойми.

У разі виявлення перевищення показників Інспекцією буде вжито заходів реагування згідно вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, 4 липня у річці Крошенка, поблизу Швиридовського ставка у Житомирі, зафіксували масову загибель риби. Екологи рахували збитки та звернулися до правоохоронців.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2024 року фахівці екоінспекції дослідили проби води, відібрані 5 червня з річки Кам’янка, та підтвердили її забруднення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція еколог риба ставок р.Крошенка 
Матеріали по темі