Суспільство

Дві житомирські спортсменки здобули «срібло» та «золото» на чемпіонаті Європи з боротьби вільної U20

7 July 2024, 09:58

Жіноча збірна України здобула призові нагороди на чемпіонаті Європи з боротьби вільної U20, що проходив у Сербії. Зокрема, дві житомирські спортсменки здобули «срібло» та «золото».

Про це ввечері 6 липня повідомила пресслужба управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ЖОДА.

«З 1 по 7 липня у м. Нови Сад (Сербія) проходить чемпіонат Європи з боротьби вільної U20. За результатами змагань, жіноча збірна України U-20 здобула 3 золоті, 1 срібну та 1 бронзову медалі, які дали спортсменкам можливість стати першими у командному заліку чемпіонату Європи! Особливо приємно те, що дві з цих медалей (золоту та срібну) вибороли дві наші борчині із Житомирщини - Ірина Бондар та Софія Марченко!», - йдеться у повідомленні.

Спортсменки змагались за перемогу у вагових категоріях 62 кг (Ірина) та 53 кг (Софія).

Обидві борчині успішно вийшли фінал та здобули відповідні нагороди.

Софія Марченко стала віце-чемпіонкою Європи, оскільки зазнала поразки у вирішальній сутичці та все ж виборола срібну нагороду.

Ірина Бондар на шляху до фіналу не поступилась суперницям жодним балом і набрала в 38 балів в технічному рахунку у фінальній сутичці здолавши суперницю із Швейцарії.

Нагадаємо, з 6 по 9 червня у рейтинговому міжнародному турнірі, що пройшов в Угорщині, житомирська борчиня Ірина Бондар здобула «золото».

Як повідомляв Житомир.info, з 12 по 15 квітня 2024 року у Звягелі пройшов чемпіонат України з боротьби вільної серед юніорів та юніорок (U-20). П’ять медалей в особистих заліках та одну в командному здобули житомирські спортсмени.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт змагання чемпіонат чемпіонат Європи боротьба вільна боротьба 
Матеріали по темі