Події

У лісі Житомирської області виявили браконьєра, який мав зброю з оптичним прицілом та був напідпитку за кермом

7 July 2024, 14:51

Поблизу Сновидовицького лісництва працівники лісової охорони виявили браконьєра.

Про це 7 липня інформує Столичний лісовий офіс.

«Лісівники ДП «Ліси України» продовжують системну боротьбу з браконьєрами. Наші рейдові бригади щоденно патрулюють лісові угіддя, захищаючи ліси від зловмисних дій порушників. Ми постійно вдосконалюємо методи виявлення незаконної діяльності, використовуючи у роботі нові рейдові авто та інше сучасне обладнання. Один з таких випадків стався на Житомирщині. Завдяки швидкій реакції лісової охорони у філії «Олевське лісове господарство» вдалося запобігти потенційному браконьєрству. Під час планового обходу території поблизу Сновидовицького лісництва наші працівники почули звуки пострілів, де згодом було виявлено автомобіль марки Chevrolet Niva, припаркований на узліссі», - йдеться у повідомленні.

При огляді авто на задньому сидінні виявили зброю з оптичним прицілом. Лісова охорона негайно викликала на місце слідчо-оперативну групу поліції. Зброю було вилучено для подальшого розслідування.

На порушника складено одразу кілька протоколів за різними статтями. Зокрема, його притягнуто до відповідальності за статтею 191 (Незаконне поводження зі зброєю), статтею 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння), а також статтею 85 (Порушення правил полювання).

Нагадаємо, на початку квітня у Народицькій громаді виявили чоловіка, який незаконно займався полюванням: при собі мав нарізний карабін та мисливського собаку.

Як повідомляв Житомир.info, 29 березня 2024 року в межах Коростенського району прикордонники виявили двох чоловіків, які незаконно полювали. В одного з порушників були відсутні дозвільні документи на рушницю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс полювання браконьєр зброя нетверезий водій 
Матеріали по темі