Події

З річки у Житомирі дістали тіло 68-річного чоловіка

9 July 2024, 12:17

У Житомирі в річці Лісна виявили тіло 68-річного чоловіка. Повідомлення до правоохоронців надійшло від двох дітей, які йшли на риболовлю.

Про це 9 липня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«08 липня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, про те, що необхідно дістати тіло потопельника з р. Лісна у Житомирі. На місці виклику стало відомо, що двоє дітей, йдучи на риболовлю, побачили посередині річки тіло людини та сповістили про це правоохоронців, а ті, в свою чергу, рятувальників. Загиблим виявився 68-річний чоловік. Наразі всі обставини трагічної події встановлюються фахівцями», - йдеться у повідомленні.

З початку червня на водоймах області потонуло 10 осіб, з них 1 дитина. Більшість нещасних випадків траплялися в стихійних місцях, тобто не призначених для купання – річки, ставки, де відсутні рятувальні пости.

Рятувальники нагадують: не заходьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води зі швидкою течією, напідпитку не підходьте до води, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева; купатися краще там, де є рятувальні служби; особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана.

Нагадаємо, станом на 2 липня у водоймах Житомирської області протягом червня втопилися шестеро людей, а від початку року у Житомирській області виявили 19 потопельників.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2024 року рятувальники та водолази діставали з водойм у Житомирській області тіла трьох потопельників. Зокрема, у м. Андрушівка втопився 19-річний хлопець, який зник ще 28 червня, а у с. Топорище 29-річний чоловік відпочивав зі своїми родичами на березі місцевого ставка та вирішив скупатися, але незабаром зник з поля зору. Тіло третього чоловіка виявили у водоймі в Лугинській громаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник потопельник утоплення р.Лісна 
Матеріали по темі