Події

Присудили 5 років тюрми киянину, який біля кафе в селі Житомирської області вистрілив у чоловіка

9 July 2024, 15:02

Суд покарав стрілка, який у серпні 2023 року вистрілив в обличчя чоловіку, позбавивши його ока. Бердичівський суд визнав 42-річного жителя м. Києва винним в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 КК України) та призначив покарання – 5 років позбавлення волі.

Про це 9 липня повідомляє пресслужба Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області.

Вирок суду може бути оскаржений в апеляційній інстанції. До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

«У ході розгляду кримінального провадження суд встановив, що обвинувачений Б. – фактичний мешканець столиці, який зареєстрований в одному із сіл на Чуднівщині, влітку 2023 року перебуваючи біля магазину-кафе у с. Краснополі під час конфлікту, який виник раптово з місцевими мешканцями, вистрілив в обличчя потерпілого з пістолета. Гумова куля потрапила чоловікові прямо в око, внаслідок чого він його втратив», - йдеться в повідомленні.

Свою вину обвинувачений визнав частково, запевняючи суд, що стріляти не планував, а лише продемонстрував пістолет з метою самозахисту. За його версією, постріл відбувся не з його волі, а під час того, як йому закрутили руки. Проте вина обвинуваченого саме в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження потерпілому повністю доведена у судовому засіданні сукупністю доказів.

«Призначаючи вид та міру покарання, суд врахував ступінь тяжкості кримінального правопорушення, яке належить до тяжких злочинів, особу обвинуваченого, який вважається раніше несудимим, не має на утриманні дітей, має характеристику особи з неврівноваженим характером та схильним до агресії та конфліктів у стані алкогольного сп′яніння. Саме скоєння правопорушення у стані алкогольного сп′яніння суд врахував як обставину, яка обтяжує покарання; як пом′якшувальну обставину — добровільне відшкодування шкоди потерпілому», - підсумовує пресслужба суду.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 13 серпня 2023 року на спецлінію «102» надійшло повідомлення про поранення чоловіка у с. Краснополі Бердичівського району. Очевидці стверджували, що під час конфлікту між двома чоловіками один з них застосував зброю. Опоненти вийшли на вулицю для з’ясування стосунків, де один з них вистрілив з травматичного пістолета в обличчя іншого. У результаті поранення отримав 42-річний житель м. Бердичева. Його доставили до Житомирської обласної лікарні, де провели оперативне втручання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок суду вистрілив в око постріл гумова куля Краснопіль кафе стрілок киянин Бердичів  
Матеріали по темі