Місто

Перукарі, візажисти, кравці та взуттярі: у житомирському центрі легкої промисловості триває вступна кампанія

9 July 2024, 17:58

У державному навчальному закладі «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення» м. Житомир триває вступна кампанія. 9 липня працівники навчального закладу розповіли нам подробиці вступу.

«Цьогоріч вона, як і вже третій рік в стані війни, особлива, тому що певні умови і навчання, і ходу приймальної комісії накладають, закінчення навчального року, закладах освіти накладає певний відтінок на її стан. Але ми все-таки, завдячуючи місту і області, маємо регіональне замовлення, в першу чергу місту, звісно, 255 дітей по різним категоріям професій і різним категоріям здобування освіти. Це з 255 у нас 127 дітей на базі повної освіти, 9 класів у нас 104 дитини, ми будемо старатися набрати», - говорить директор ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення» м. Житомир Олег Старинець.

Також навчальний заклад набирає й спеціальні групи.

«І ми не порушуємо свою традицію, вже п'ятий рік ми єдині, хто набирає спеціальні групи, у цьому році ми їх збільшимо, у нас буде 24 дитини з інвалідністю, це група кравців традиційно, закрійників, і пробуємо вперше, вже є діти, які виявили бажання на складальників верху взуття, складальника взуття. Будемо пробувати їх адаптувати до сучасного життя і нашого сьогодення», - каже директор ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення» м. Житомир Олег Старинець.

Освітній заклад намагається створити усі умови для комфортного навчання.

На даний час в навчальному закладі налічується 567 учнів. Тут можна опанувати професії швейної галузі, сфери послуг, таких як перукар або візажист, складальник взуття, продавець, кравець та інші.

З вересня цього року кожен учень матиме можливість отримати додаткову спеціалізацію.

«Цього року, з 1 вересня, ми запроваджуємо короткострокові, перший раз спробуємо курси, на ряду з тими професіями основними, по яких будемо видавати дипломи дітям, ще будемо їм пропонувати опанувати попутні професії, наприклад, барбер, грумер, кравців, нанесення узорів на віртуальних, на взуттєвиків, художня вишивка на взутті, будемо підтягувати дітей, щоб вони мали більш широкий спектр», - говорить директор ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення" м. Житомир Олег Старинець.

З вступниками проводять бесіди з питань вибору професії, умов навчання, координують підготовку конкурсного відбору.

«Я поступаю на кравця закрійника, мені з дитинства подобається ця професія, в мене бабуся на ній працювала, теж дуже хочу навчитися шити. Я про нього дізналася з фейсбуку, мені дуже сподобалось, як він виглядає, які тут вчителі, дуже багато хороших відгуків чула. Я б хотіла саме випрацювати свій якийсь стиль, мене дуже цікаво»,- каже вступниця Анастасія Гурська.

«Я вибрала спеціальність перукар, візажист. Мені сподобалася ця професія, тому що зараз дуже розвинена сфера б'юті, багато в інтернеті видно, як дівчата роблять мейкапи собі, гарні зачіски, тому мені захотілося теж це створювати, робити дівчат гарними, робити для них гарні зачіски та макіяж. Я хочу навчитися робити це гарно, щоб людям це сподобалось»,- говорить вступниця Юлія Комендант.

Викладачі навчального закладу радо зустрічають нових вступників. Розповідають, що кожних 3-5 років проходять курси підвищення кваліфікації та щоразу саморозвиваються.

«Це наша майстерня для перукарів і візажистів. У цьому році закупили інструменти на перше необхідне, що потрібно, фени, ножиці, машинки, гребінці, це все закупили для наших учнів, які відпрацьовують. Ця майстерня розрахована на 8 робочих місць, тобто у нас група розділяється на 2 половини. Візажисти зараз в тренді, то попит точно є. І вже скільки моїх випускників, до речі, мають свої майстерні, мають свої салони, і візажисти, і вже ці наші учні, наші здобувачі, у них проходять практику»,- розповідає майстриня виробничого навчання в групах перукар, візажист Лілія Хилевич.

Подати документи до навчального закладу можна до 25 серпня щодня, окрім вихідних з 09:00 до 17:00.

Нагадаємо, 12 червня 2024 року, на пресконференції начальник сектору комплектування Житомирського обласного ТЦК та СП Олексій Бєланов повідомив, що вступна кампанія до вищих військових навчальних закладів тривала до 25 червня, охочих вступити було багато.

Як повідомляв, Житомир.info, 20 березня 2024 року МОН затвердило порядок прийому на навчання для здобуття вищої та фахової передвищої освіти цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вступ центр легкої промисловості Старинець освіта профтех  
Матеріали по темі