Суспільство

Новогуйвинська громада - лідер серед селищних рад щодо підтримки ЗСУ

10 July 2024, 13:51

У селищі неподалік Житомира передали для ЗСУ найбільше дронів серед сільських та селищних рад області. Новогуйвинська селищна громада передала більше "мавіків", ніж Бердичів, Коростень і майже стільки ж, скільки Звягель.

Примітно, що деякі громади, які часто активно висвітлюють свою діяльність у ЗМІ, не передали жодного дрона або ж передали мізер.

Відповідні дані опублікувало Суспільне Житомир, аналізуючи закупівлі на платформі Prozorro. Серед громад Житомирщини Новогуйвинська громада - на третьому місці серед виділених коштів на закупівлю безпілотників після Звягеля та Житомира.

Однак, у Новогуйвинській громаді кажуть, що не женуться за рейтингами. Підтримка ЗСУ - це постійна робота, яку проводить керівництво громади та депутати-однодумці. Тут системно від імені жителів передають необхідну техніку захисникам.

Для аналізу кореспонденти Суспільного Житомир обирали закупівлі, які були оголошені органами місцевого самоврядування громад у першому півріччі 2024 року та вже завершені. За цей період у Житомирській області очікувана вартість купівлі безпілотних літальних апаратів для Сил оборони України була понад 131 мільйон гривень.

Лідерами закупівель безпілотників для Сил Оборони України у Житомирській області є виконавчий комітет Житомирської міської ради з очікуваною вартістю закупівель 94,8 мільйона гривень, друге місце посів виконавчий комітет Звягельської міської ради з вартістю 13,5 мільйона і на третьому місці Новогуйвинська селищна рада з вартістю 11,6 мільйона гривень.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі