Місто

У Житомирській громаді запускають ветеранську лінію: куди телефонувати та як працюватиме

10 July 2024, 19:00

У Житомирській громаді створили службу «Телефонна ветеранська лінія». Фахівець із соціальної роботи прийматиме телефонні звернення цілодобово. Лінія почне працювати вже наступного понеділка, 15 липня.

Відповідне рішення прийняли 10 липня на позачерговому засіданні виконкому.

«Ми не регламентуємо місце знаходження телефонної лінії, ми не регламентуємо колег, які працюватимуть на цій лінії – це з метою безпеки. Ми регламентуємо телефон. Положенням передбачено, що телефонна ветеранська лінія працюватиме з 15 липня в цілодобовому режимі. Маю честь озвучити цей телефон: (097)-837-37-84. Нами відпрацьовані всі технічні моменти, проведена закупівля відповідного телефону, карти. Проведена робота з компанією «Київстар», для того, щоб всі моменти, які мають бути публічними, вони мають бути у рамках дозволеного законодавства. Телефоні дзвінки для покращення роботи будуть записуватися, цей момент ми вирішуємо з «Київстаром», бо це все має робитися офіційно», – говорить директорка Житомирського міського центру соціальних служб міської ради Ольга Юрченко.

За словами директорки Житомирського міського центру соціальних служб, на ветеранській лінії надаватимуть достовірну інформацію, а запити опрацьовуватимуть компетентні фахівці.

«Служба «Телефонна ветеранська лінія» приймає дзвінки, класифікує потреби, а спеціалісти Служби соціальної підтримки захисників і захисниць будуть вести координаційну роботу і комунікувати з тими суб'єктами соціальної роботи, які мають бути дотичними для розв'язання певного питання», – сказала Ольга Юрченко.

Щоб більше людей дізналися про ветеранську лінію, міський голова запропонував надіслати зробити розсилку повідомлень з інформацією про її роботу.

«Якщо у нас є такий партнер, як «Київстар», тоді давайте з ними зробимо спільну акцію. Якщо їм потрібні гроші, то заплатимо не великі гроші, а вони на всю громаду додадуть через SMS даний телефон. Це стосується не лише ветерана, інколи це й колега по роботі, який бачить ситуацію, можливо хтось з родини зателефонує, сусід. Давайте відпрацюємо і зробимо масову розсилку, щоб у всіх був цей телефон», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, з 26 грудня 2023 року у структурі виконавчих органів Житомирської міської ради з’явилося управління у справах ветеранів, яке очолив ветеран АТО Андрій Забігайло. На сесії Житомирської міської ради 23 травня 2024 року депутати проголосували за призначення колишнього командира десантно-штурмового батальйону Олега Смаля заступником мера у справах ветеранів.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2024 року Мінветеранів спільно з Українським Червоним Хрестом впровадило «Єдину ветеранську лінію».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телефонна ветеранська лінія Юрченко Сухомлин виконком гаряча лінія ветеран  
Матеріали по темі